Tartışmalı filmler Antalya'da

Güncelleme Tarihi:

Tartışmalı filmler Antalyada
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2002 12:28

Yönetmen Ali Özgentürk'ün "Lanetli filmim" diye nitelendirdiği "Su da Yanar" ile Tayfun Pirselimoğlu'nun tartışılan filmi "Hiçbiryerde", 39. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde gösterilecek. Bu yıl 1 ile 5 Ekim arasında düzenlenecek olan festivalde Özgentürk ve Pirselimoğlu'nun filmleri "Özel Gösterimler" adıyla düzenlenecek etkinlikte sinemaseverlerle buluşacak.

Haberin Devamı

Kayıp oğlunu arayan bir annenin İstanbul'dan Mardin'e uzanan öyküsünün anlatıldığı "HiçbirYerde" adlı film, 1 Ekim'de Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu'nda gösterilecek.  

Tayfun Pirselimoğlu'nun ilk uzun metrajlı filmi olan "Hiçbiryerde" , 21. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nin ulusal yarışma bölümünde yeralmış ancak Kültür Bakanlığı Denetleme Alt Kurulu'na takılıp gösterimi engellenmişti. Film,  üst kurulun aldığı kararla işletme belgesi almıştı. Filmin başrollerini Zuhal Olcay, Parkan Özturan, Meral Okay üstleniyor. Olcay bu filmdeki yorumuyla en iyi kadın oyuncu ödülünü Serra Yılmaz ile paylaşmıştı.

15 YIL SONRA YENİDEN

Film çekmeye çabalayan bir yönetmenin çıkmazlarını anlatan "Su da Yanar" adlı film ise, 15 yıl aradan sonra 5 Ekim'de seyircisiyle yeniden buluşacak.  

Ali Özgentürk'ün "Lanetli filmim" diye nitelendirdiği, gösterime girdikten kısa bir süre sonra yasaklanarak kopyaları toplatılan film 1987 yapımı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!