Tarım Bakanı: Öğretmen, muhtar ve imam halkı uyarmalı

Güncelleme Tarihi:

Tarım Bakanı: Öğretmen, muhtar ve imam halkı uyarmalı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2006 11:14

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, kuş gribiyle ilgili halkın öğretmen, muhtar, imam, sivil toplum kuruluşları ve basın yoluyla bilgilendirileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, kuş gribiyle ilgili “Hastalıkla mücadelede en kesin yolu seçiyoruz. O da itlaftır” dedi. Iğdır'daki incelemelerini sürdüren Eker, Aralık İlçesi Kaymakamlığı önünde halka hitap etti. Kuş gribi hastalığına karşı alınan tedbirleri yakından takip ettiklerini belirten Eker, hastalıkla mücadelede vatandaşların da desteklerini sürdürmesini istedi. Hastalığın izlerinin tamamen silininceye kadar mücadeleye devam edileceğini belirten Eker, “Özellikle şüpheli gördüğünüz kanatlı hayvanlarla yakın temas sağlamayın” dedi.

Eker, kuş gribiyle ilgili halkın bilgilendirilmesinin önemine değinerek, “Öğretmenler, muhtarlar, imamlar, sivil toplum kuruluşları ve basın yoluyla halkımızı iyi bilgilendirmemiz gerekiyor. Ancak halka pratik tedbirler konusunda bilgi verilmeli. Kafa karıştırıcı şekilde değil” diye konuştu.

“EN KESİN YOL İTLAF”

Eker, hastalıkla mücadelede en kesin yolu seçtiklerini onun da itlaf olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
“Şüpheli görülen kanatlı hayvanları itlaf ediyoruz. Bu çalışmalarımız devam ediyor. Ama şundan zerre kadar şüphe etmeyin ki itlaf edilen hayvanların bedelleri sizlere ödenecektir. Sakın hayvanlarınızı gizlemeyin, saklamayın. Sonra bunlar başımıza bela olabilir. Ayrıca nereden geldiğini bilmediniz, şüpheli gördüğünüz kümes hayvanlarını tüketmekten de kaçının.”

Konuşmasının ardından kaymakamlığı ziyaret eden Bakan Eker, Aralık İlçesi'nde kuş gribi hastalığına karşı alınan tedbirlerin iyi olduğunu, bu çalışmaların diğer il ve ilçelerde de örnek alınmasını arzuladığını ifade etti.
Eker, ayrıca ilçedeki karantina uygulamasının bir süre daha devam ettirilmesini istedi. Eker daha sonra Aralık İlçesi'nde ilk kuş gribi vakasının tespit edildiği Köprülü Mahallesi'ne gitti. Yaptırılan dezenfekte işlemleri hakkında bilgi alan Eker, ilçede durumun kontrol altında olduğunu söyledi. 


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!