Tarihteki düşmanlıklar bugünlere taşınmamalı

Güncelleme Tarihi:

Tarihteki düşmanlıklar bugünlere taşınmamalı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2010 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tarihte yaşananları, yeni nesillere düşmanlık ve nefretle taşımanın yanlış olduğunu belirterek, “Böyle bir politika gütmek yerine bu olaylardan dostluk çıkartılmalıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, dün Avustralya Genel Valisi Quentin Bryce’ı Çankaya Köşkü’nde ağırladı. İki lider, görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Gül, Byrce’ın, Çanakkale’de, 1915’te yaşanan kara savaşlarının 95’inci yıldönümüne katıldığını hatırlattı. “Aslında bütün dünyanın büyük bir ibret ve takdirle izlemesi gereken bir olay” diyen Gül, özetle şunları söyledi: “95 yıl önce yapılan müthiş büyük bir savaştan doğan dostluk ve karşılıklı saygı. Bunda aslında Atatürk’ün o veciz sözünün çok büyük etkisi olmuştur. Kendisi, gerek Avustralyalı gerekse Yeni Zelandalı annelere seslenerek; ‘Sizin çocuklarınız artık bize emanet’ demiştir ve Türkiye Cumhuriyeti olarak da biz bu sözün gereğini o günden bu yana en iyi şekilde yerine getirmekteyiz. ”
Bryce ise konuşmasında, Anıtkabir’i ziyaret ettiğini ve çok duygulandığını çünkü Türkler için olduğu kadar kendileri ve bütün dünya için önemli olan bir lideri ziyaret ettiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!