Tarihi Justinianos Köprüsü'nde kitap okuma etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Tarihi Justinianos Köprüsünde kitap okuma etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2016 18:29

SAÜ öğrencileri kitap okuma alışkanlığına dikkati çekmek için halk arasında Beşköprü olarak bilinen tarihi Justinianos Köprüsü'nde "Sakarya Tarihi Okuyor" Projesi kapsamında etkinlik düzenledi

Haberin Devamı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sosyal Bilinç ve Fikir Topluluğu (SOBİFT) üyesi bir grup öğrenci tarihi Justinianos Köprüsü'nde kitap okudu.

SAÜ SOBİFT Öğrenci Başkanı Murat Aydön, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi köprü üzerinde topluluk olarak "Sakarya Tarihi Okuyor" adında yeni proje başlattıklarını söyledi.

Topluluk olarak iki yıldır düzenli kitap okuma farkındalığı projeleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Aydön, "Bugün de burada yeni bir projenin adımını attık. Projeyle hem tarih, kültür, turizm bilinci katıyoruz hem de buraya gelen arkadaşlara kitap okuma farkındalığı oluşturmaya çalışıyoruz. Genel itibarıyla projenin amacı bu" dedi.

Tarihi Justinianos Köprüsünde kitap okuma etkinliği

Haberin Devamı

Aydön, Geyve ilçesindeki Ali Fuat Paşa'da Kuvayı Milliye Müzesinin önünde ve Ali Fuat Cebesoy Şehitliğinde kitap okuma programı gerçekleştireceklerini ifade etti.
Geçen yıl kurdukları topluluğa üniversitede açtıkları stantlarda üye alımları gerçekleştirdiklerini aktaran Aydön, "2014'ten bu yana bağımsız bir şekilde kitap okuma farkındalık projeleri gerçekleştiriyoruz. Üniversitede okuyup da burayı bilmeyen çok arkadaşım var. Şu anda kitap okuyan arkadaşların çoğu daha önce buraya gelmemiş. Buraya gelerek hem tarih, kültür bilinci hem de turizm bilinci oluşturduk. İleriki zamanlarda burayı unutmayacaklarını umuyorum." diye konuştu.
SOBİFT üyesi Tarih Bölümü son sınıf öğrencisi Zeynep Tayfur ise bu tür aktivitelere yabancı olmadıklarını belirterek, "Bu kez tarihi bir yer olsun, Sakarya'nın kültürünü tanıtalım istedik. Bu şekilde kitap okumaya dikkati çekiyoruz ve tarihi köprü üzerinde etkinlik yaparak tarihi yapılara da dikkati çekiyoruz. Bu tarz etkinlikler yapmayı ve kitap okumayı seviyoruz. İnşallah bu şekilde devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!