'Tarihi bir iş yaptık'

Güncelleme Tarihi:

Tarihi bir iş yaptık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2010 17:46

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Tam Gün Tasarısı”nın yasalaşmasıyla “Tarihi bir iş yapıldığını” söyledi.

Haberin Devamı

Tasarının yasalaşması üzerine teşekkür konuşması yapan Akdağ, Türk halkının sağlık hizmetine kolay ulaşması için kanunun yapıldığını belirterek, “İnanıyorum ki tarih bu işi hayırla yad edecektir” diye konuştu.

Kanunun bir taraftan vatandaşın sağlık hizmetine daha kolay ulaşmasını sağladığını, diğer taraftan sağlık çalışanlarına birçok haklar getirdiğini kaydeden Akdağ, sağlık çalışanlarının seyyanen aldıkları aylık gelirler, ek ödeme üst limitleri ve nöbet ücretlerinin artırıldığını ifade etti.

Mesleki zorunluluk sigortası da getirildiğini vurgulayan Akdağ, halen muayenehane çalıştıran Sağlık Bakanlığı hastaneleri hekimlerine 6 ay, üniversite hastaneleri hekimlerine ise 1 yıl geçiş süreci tanındığını kaydetti.

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali İhsan Dokucu'nun Şişli Eğitim-Araştırma Hastanesi Başhekimi iken yaptığı bir ameliyata namaz için ara verdiği yönündeki sözlerine değinen Akdağ, Dokucu'nun bütün cerrahların yaptığı gibi çok uzun ameliyat sırasında mola verdiğini, bunun hastanın sıhhati için gerekli olduğunu söyledi. Akdağ, “Bir gerçeğin teslimi açısından bunu ifade etmem gerekir” dedi.

Haberin Devamı

Akdağ, katkılar için teşekkür etti.

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ise mevcut hükümet döneminde sağlık üzerinde çok oyun oynandığını iddia etti. Genç, bu kanunun sıkıntı içindeki insanların derdine çare olmadığı söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!