Tarih ders verdi aldık

Güncelleme Tarihi:

Tarih ders verdi aldık
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2012 00:00

+Eğer Türkiye’nin barışa ihtiyacı varsa, huzura ihtiyacı varsa ve bu bir ezber bozmakla gerçekleşecekse evet ben buraya bir ezberi bozmaya geldim. CHP Genel Başkanı olarak arkadaşlarımla beraber sade, elimizde birer çiçekle buraya geldik. Tarih bize ders verdi, dersimizi aldık ve öğrendik.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 27 Mayıs 1960 darbesi sonrasında idam edilen dönemin Başbakanı Adnan Menderes ile bakanları Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu’nun Topkapı’daki anıtmezarını ziyaret etti. Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Gürsel Tekin ve İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile kabirlere birer demet çiçek bırakan Kılıçdaroğlu, dua etti ve “Buraya bir ezberi bozmaya geldim” dedi.

KILIÇDAROĞLU, MENDERES'İN MEZARINDA / Foto Galeri

Kılıçdaroğlu anıtmezarın hemen yanındaki Adnan Menderes’in oğlu Aydın Menderes ve eşi Berin Menderes’in kabrini de ziyaret etti. Dernek lokalini de ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Anıtmezar’dan çıkarken Demokrat Partililerin korteji ile karşılaştı. Kılıçdaroğlu, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ile bir süre sohbet etti. Kılıçdaroğlu, anıtmezar ziyaretinden sonra gazetecilere şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

İdamlar cinayet

* Türkiye’nin yeni bir iklime, barışa ve huzura ihtiyacı var. Geçmişte yapılan hatalardan politikacıların ders çıkarması gerekir. Eğer ülkenin huzura ihtiyacı var diyorsak bu ülkenin insanlarının huzura ihtiyacı var anlamı çıkar. Geçmişte yapılan tüm siyasi idamların birer cinayet olduğunu artık kabul etmemiz gerekiyor. Tarih böyle yazar. Bizim de bunu böyle kabul etmemiz lazım.

* 27 Mayıs darbesinin ardından idam edilen Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan, bu ülkeye hizmet verdi. İdamlarının acısını ülkemiz henüz üzerinden atmadı. Arzumuz bir toplumsal barışı sağlamak ve bu ülkede huzuru yeniden getirmektir. Yeni bir iklime ihtiyacımız olduğunu özellikle ifade ettim. Biz bir toplumsal uzlaşma içinde barış içinde, bu ülkeye huzuru getirmek için elimizden gelen her türlü çabayı katkıyı vermeye hazırız. Kişisel hiçbir çıkar peşinde değiliz. Bütün amacımız bu ülkede huzur olsun, barış olsun.

* Siyaset kin üzerine kurulamaz, siyasette kin üslubu olmaz. Yaşanacak görüş farklılıklarını bir toplumun zenginliğini gösterir. Ben ayrışmayı değil beraber olmayı ön plana çıkarmak için Menderes’in kabrini ziyaret ettim. 

Haberin Devamı

* Eğer Türkiye’nin barışa ihtiyacı varsa, huzura ihtiyacı varsa ve bu bir ezber bozmakla gerçekleşecekse evet ben buraya bir ezberi bozmaya geldim. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı olarak arkadaşlarımla beraber sade, elimizde birer çiçekle buraya geldik. Tarih bize ders verdi, dersimizi aldık ve öğrendik. Ders almaktan öğrenmekten hiçbir zaman gocunmadık, hiçbir zaman acaba bize birileri bir şey söyler mi diye düşünmedik. Bu ülkenin dostluğa ve barışa ihtiyacı var. Bu ülkede kin ve nefreti eken hiçbir siyasi anlayış başarılı olmamıştır. Hep barış, huzur, dostlukla yola çıktık ve devam edeceğiz. 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!