Tarifleriyle iftar menüsü: İftar sofralarına uygun yemekler ve tarifleri

Güncelleme Tarihi:

Tarifleriyle iftar menüsü: İftar sofralarına uygun yemekler ve tarifleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2018 12:18

Ramazan’ın gelişiyle birlikte ‘Bugün ne pişirsem?’ soruları çok daha fazla sorulmaya başlandı. Uzun ve kalabalık iftar sofralarına yakışır bir menü hazırlamak isteyen vatandaşlar , örnek iftar menülerinden fikir almaya çalışıyor. Henüz karar verememiş olanlar için çorba, ana yemek, salat ve tatlıdan oluşan iftar menüleri hazırladık.

Haberin Devamı

11 ayın sultanı Ramazan geldi! Ramazan sofrasını hazırlamak, o sofrayı sevdiklerimizle geçirmek, tüm günün yorgunluğuna değiyor. Ancak “Bugün ne pişirsem?” soruları gün boyu kafamızı meşgul ediyor. Özellikle çalışanlar, pratik bir o kadar da lezzetli iftar menüsü hazırlamak için seçenekleri düşünüyor. Otuz gün sürecek olan Ramazan boyunca yapabileceğiniz farklı iftar menülerini derlemeye devam ediyoruz. Dilerseniz Ramazan sayfamızdan tek tek yemek tariflerine bakarak kendi iftar menünüzü oluşturabilirsiniz.

DOMATES ÇORBASI

Büyük küçük herkesin severek tükettiği domates çorbası, zamansız lezzetlerden biri. İster mevsiminde alınan isterseniz de konserve domateslerle enfes bir çorba yapmak mümkün. Domates çorbasını et suyu yerine sıcak tavuk suyu kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Süsleme aşamasında ise fesleğen kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

FIRINDA MAKARNA

Fırında makarna, klasik makarnalardan sıkılan veya börek gibi zahmetli tariflerden kaçanlar için kurtarıcı bir lezzet. Makarnalar özenle haşladıktan sonra özel sosuyla buluşturuyor, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle üzeri nar gibi kızarana dek fırına veriliyor. Fırın makarna harcına arzu ettiğiniz peynir çeşidi ve incecik kıyılmış taze yeşillikler veya sucuk- salam gibi lezzetlini katlayacak şarküteri ürünleri ekleyebilirsiniz.

TAVUK SOTE

Yemek tariflerinin en sevilenlerinden tavuk sote, her lezzetin yanına yakışan yemeklerden biri. Pilava eşlik eder, yoğurt ve salatalara uyum sağlar, davet sofrasına yakışır. Ancak her ne kadar basit bir yemek gibi görünse de pişirirken bazı noktalara dikkat etmek gerekir.

Tavuk sote nasıl yapılır?

TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

Sütlü tatlıların en sevilenlerinden tavuk göğsü, ağır iftar sofrasından sonra canı tatlı çekenler için en hafif seçeneklerden biri. Tavuk göğsü tatlısını dilim olarak servis edebileceğiniz şık bir şekilde servis kaselerinde de ikram edebilirsiniz.

Tavuk göğsü nasıl yapılır?

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!