Tarantino'ya güven olmuyor

Güncelleme Tarihi:

Tarantinoya güven olmuyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2013 10:45

Ünlü yönetmen Quentin Tarantino'nun, İngiliz sinema dergisi Sight&Sound’un anketine cevaben açıkladığı "Tüm zamanların en iyi 12 filmi" listesini bu hafta yayınlayan 'openculture.com' internet sitesi, şimdi de yönetmenin 2008'de kendi el yazısıyla not aldığı gelmiş geçmiş en iyi filmler seçkisini paylaştı.

Haberin Devamı

İngiltere'de her ay yayımlanan Sight&Sound dergisinin anketine katılarak "Tüm zamanların en iyi 12 filmi" listesini kendi tercihlerine göre oluşturan Tarantino'nun 2008 yılında da benzer bir liste oluşturduğu, derginin Twitter takipçilerinden biri (@LoSceicco1976) tarafından hatırlatıldı.

Yönetmenin beş yıl önce Empire Magazine için, kendi el yazısıyla hazırladığı listede 11 film var. 'Taxi Driver', 'His Girl Friday', 'The Good, the Bad and the Ugly' gibi filmler iki listede birden yer alıyor. Tarantino'nun eski listesinde olup da yenisinde yer almayan filmler ise 'Five Fingers of Death', 'Blow Out' ve 'Rio Bravo'.

Görünen o ki, ünlü bir yönetmenin eline kalemi kağıdı verip "Haydi bize en beğendiğin filmleri yaz" demek veya "Bir anket yapıyoruz, gelmiş geçmiş en iyi filmler sizce hangileri?" diye sormak, çok da güvenlir sonuçlar vermeyebiliyor. Sözkonusu favori filmler listesinin günden güne, yıldan yıla değişiklik göstermesi işten değil.

Tarantino'nun Sight&Sound anketi için açıkladığı liste

Apocalypse Now (Francis Ford Coppola, 1979)
The Bad News Bears (Michael Ritchie, 1976)
Carrie (Brian de Palma, 1976)
Dazed and Confused (Richard Linklater, 1993)
The Good, the Bad, and the Ugly (Sergio Leone, 1966)
The Great Escape (John Sturges, 1963)
His Girl Friday (Howard Hawks, 1939)
Jaws (Steven Spielberg, 1975)
Pretty Maids All in a Row (Roger Vadim, 1971)
Rolling Thunder (John Flynn, 1997)
Sorcerer (William Friedkin, 1977)
Taxi Driver (Martin Scorsese, 1976)

Tarantino'nun 2008 yılında hazırladığı liste

Tarantinoya güven olmuyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!