Tarantino ile evleneceğiz

Güncelleme Tarihi:

Tarantino ile evleneceğiz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 1997 00:00

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde Venedik Film Festivali'ne Meksikalı yönetmen Guillermo Del Toro'nun ‘‘Mimie’’ adlı korku filmiyle katılan Mira Sorvino, şimdilerde ünlü Amerikalı yazar Paul Auster'in ilk ciddi yönetmenlik deneyimi ‘‘Lulu on the Bridge’’ adlı eserinde Lulu'yu canlandıracak. Mira Sorvino ile Venedik'te görüştük.

Son filminizde rol gereği bir biyoloğu canlandırıp dev kanatlı böceklerle naşır neşir oluyorsunuz. Korkmadınız mı?

- Tam dört ay Cuglielmo'nun bu korkunç oyuncakları ile birlikte yaşadık. Dev böcekler, sonunda korkum değil, tutkum oldu. Ama eğlendik. Arada böyle korku filmleri gerekiyor. Ama aslanlar daha iyi...

Oscar ödülüne çok çabuk ulaştınız. Böylesine bir başarı bekliyor muydunuz?

- Oscar ödülünde Woody Allen'in büyük başarısı var. Bir de unutmadan şunu itiraf etmem gerek. Ben Quentin Tarantino ile nişanlıyım. Onun bu rolü üstlenmemde ve oynamamda büyük katkısı oldu.

Quentin Tarantino ile evlilik kararı aldınız mı?

- Evet (Yüzüğünü gösteriyor). Onunla evleneceğiz. O, gerçekten bir sinema dehâsı olduğu gibi, inanılmaz enerjik, hoş ve ironik bir mahluk... Böyle yazın.

Sizin için, seksi, vücudu ve beynini anda anda rahatlıkla kullanabilen olağanüstü bir yetenek diyorlar.

- Kim diyorsa teşekkür ederim, ama şunu unutmamak gerekir ki benim babam da bir aktördü. Evde, sette babamın etkisinde kaldım diyebilirim.

Siz Harvard Üniversitesi Doğu Dilleri bölümünden mezunsunuz.

- Tezimi Çinceden verdim. Çin'de bir yıl kaldım. Mandarin dilini kusursuzlaştırmak için hâlâ çalışıyorum. Ama Çin başka. Orada Çinlilere İngilizce ders veriyordum. Caz kulüplerinde şarkı bile söylüyordum. Kısacası Çin bir Hollywood değil. Çok daha berrak ve sade.

Yeni bir senaryo üzerinde çalışıyorsunuz.

- Çok sevdiğim yazar Paul Auster'in bir önerisi. ‘‘Lulu on The Bridge’’ filmini kendisi yönetecek. Burada Lulu rolünü bana önerdi, ben ve Quentin Tarantino hemen kabul ettik. Rol arkadaşlarım ise Vanessa Redgrave ve Harvey Keitel olacak.

Oscar'ı kazandığınızda ne hissettiniz?

- Benim favorim, ‘‘Nixon’’ filminin yıldızı Joan Allen'di. Ama buna karşın kazanabilirim düşüncesiyle teşekkür mektubumu hazırlamıştım. Tabii onu okumadım. İçimden geldiğince konuştum.

Mighty Aphrodite filminin dışında en sevdiğiniz rol...

- ‘‘Quiz Show’’da bir rolüm vardı. Müfettişin karısıyım.

Hep siyah giysileri tercih ediyorsunuz.

Uzun boyluyum, inceyim. Dolce-Gabbana bana bu tür rengin yakıştığını söylüyor. Tarantino da siyahı sever...

ABD'nin en güzel bacaklı yıldızı Mira Sorvino, Hürriyet'e konuştu:

Mighty Aphrodite filmi ile çok genç yaşta Oscar'a ulaşan Mira Sorvino, arkadaşımız Reha Erus'a özel bir röportaj verdi. Tüm dünyada genç kuşağın en beğendiği yıldızlardan olan Sorvino, ünlü yazar Paul Auster'in ilk kez yönetmenliği deneyeceği bir filmde başrolü oynayacak.

Bir süre önce yapılan bir ankete göre o, Amerika'nın en güzel 50 kadınından biri ve en güzel bacaklara sahip. Daha ilk ciddi denemesinde, Woody Allen yönettiği Mighty Aphrodite filmi ile En İyi Kadın Oyuncu Oscarı'nı kazanan Sorvino, İtalyan asıllı bir Hollywood harikası...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!