Taraf Gazetesi'ne 16 bin TL para cezası

Güncelleme Tarihi:

Taraf Gazetesine 16 bin TL para cezası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2009 14:41

HAKİM ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyesi Ali Suat Ertosun’u "Hakimin başı F tipi" başlıklı yazı ile terör örgütlerine hedef gösterdiği iddiasıyla yargılanan Taraf Gazetesi Sorumlu Yazıişleri Müdürü Adnan Demir, 16 bin 660 TL para cezasına çarptırıldı.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamaya, Taraf Gazetesi avukatı Ergin Cinmen katıldı. Sanık vekili Ergin Cinmen, esas hakkında verdiği savunmasında Ali Suat Ertosun ile ilgili internette 38 bin 100 adet haber bulunduğunu belirterek, kamuoyu tarafından tanındığı göz önüne alındığında, atılı suçun unsurlarının oluşmadığını belirterek müvekkillerinin beraatini talep etti. Böyle bir suçun terörle mücadele eden ve gerçek olarak kimsenin bilmediği bir kişinin isminin yayınlanması halinde oluşacağını ifade eden Ergin Cinmen, herkes tarafından tanınan birisinin için böyle bir suçun oluşmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Dosyanın incelendiğini ve duruşmanın bitirildiğini ifade eden İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, Taraf Gazetesi’nin sahibi olan Başar Aslan hakkında kamu davası açılsa da suça konu yazıdan dolayı bir sorumluluğunun bulunmadığını belirterek, beraatine karar verdi. Mahkeme Heyeti kararında, gazetenin 7 Mayıs 2008 günkü nüshasında "Hakimin başı F tipi" başlıklı yazıda daha önce Cezaevi ve Tevkifevleri Genel Müdürü olan ve Yargıtay üyesi seçildikten sonra Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’na üye seçilen Ali Suat Ertosun’u haber verme kastını aşarak terör örgütlerine açıkça hedef gösterdiğinin anlaşıldığı belirtildi.

Yazarının belli olmaması ve ön ödemeye uyulmaması nedeniyle yazıişleri müdürlüğü yapan sanık Adnan Demir’in 1000 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına karar veren mahkeme heyeti, sanığın duruşmadaki tavırları nedeniyle bu cezayı 833 gün adli para cezasına indirdi ve günlüğü 20 liradan 16 bin 660 adli para cezasına hükmetti. Mahkeme heyeti, para cezasının miktarını göz önüne alarak bu cezanın 24 eşit taksitle ödenmesine karar vererek taksitlerin ödenmemesi durumunda tamamının bir defada tahsil edileceği ve para cezasının hapse çevrileceği ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!