Tapu ve Kadastro'nun evrakları taşınırken yandı

Güncelleme Tarihi:

Tapu ve Kadastronun evrakları taşınırken yandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2009 15:26

Manisa Valiliği’nin zemin katında hizmet veren Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü’ne ait arşivlenmiş yazışma evrakları 1'inci Anafartalar Mahallesi Belediye Caddesi üzerindeki ek hizmet binasına taşınırken yandı. Özel taşımacılık şirketi kamyonunun içinde tutuşan evrakları görüntülemeye çalışan gazetecilere, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Burhan Usta tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü, 1'inci Anafartalar Mahallesi Belediye Caddesi üzerindeki ek hizmet binasına taşınmaya başladı. Haftasonu da devam eden taşıma işlemi sırasında nakliye firmasının araçları ile taşınan arşivlenmiş yazışma evrakları yandı. Şirkete ait bir kamyonet yeni binanın önüne geldiği sırada evraklar aniden tutuştu. Tapu Müdürlüğü görevlileri vakit kaybetmeden itfaiyeye haber verdi. Gelen ekipler, kamyonun içinde tutuşan evrakları söndürdü. Ek hizmet binasına taşınılmasını yerinde incelemek için hafta sonu Manisa’da bulunan Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Burhan Usta ise itfaiye ekiplerinin yangına müdahalesini yakından takip etti. Görüntü almak isteyen basın mensuplarına ise önce nakliye şirketinin personeli, ardından da Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Burhan Usta tepki gösterdi.

Haberin Devamı

MÜDÜR: ÖNEMLİ EVRAK DEĞİLDİ
Burhan Usta, basın mensuplarını yanlış haber yapmamaları konusunda uyararak, “Lütfen yanlış bir haber yapıp, kamuoyunu yanıltmayın. Burada yanan evraklar bizde 2 yıl süreyle bekleyen ve imha edilmesi gereken yazışma arşivleridir. İçlerinde önemli evraklar yoktur. Zaten biz de bu evrakları en kısa sürede imha edecektik. Olayın büyütülecek bir tarafı yoktur. Yangının neden kaynaklandığını bilmiyoruz. İtfaiye ekiplerimiz bu konuyu araştırıp bize bilgi verecekler” diye konuştu.

İtfaiye ekiplerinin kısa zamanda müdahalesiyle fazla yanmadan kurtulan evrakları ise tapu personeli ve taşımacılık şirketi elemanları tarafından dışarı çıkarıldı. Yanmadan kurtulan evraklar, personel tarafından yeni binanın arşivine taşındı. İtfaiye ekiplerinin ilk yaptığı çalışma sonucunda yangının kamyonetin içinde asansörler için bulunan jenaratörün kısa devre yapması sonucu çıkabileceği iddia edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!