Tapu müdürüne 12 yıl hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Tapu müdürüne 12 yıl hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2007 11:59

‘RÜŞVET almak ve vermek’ suçlamasıyla tutuklanan İzmir'in Karaburun İlçe Tapu Müdürü İlhami Cücü ile 2'si memur tutuksuz 4 sanık hakkında, 12'şer yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

Karaburun İlçe Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet alındığı yönünde ihbarların gelmesi üzerine, geçen Nisan ayında geniş çaplı araştırma başlatılmıştı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ve Karaburun Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararlarıyla, Tapu Müdürlüğü binasına gizli kameralar ve ses kayıt cihazları yerletirildi. Bir hafta süren kayıtlar sonunda Karaburun İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, operasyon düzenledi. İlçe Tapu Müdürü 56 yaşındaki İlhami Cücü'nün masasında yapılan aramada masa üzerinde beyaz bir zarf içerisinde 100 YTL'lik 10 bankot ele geçirildi.

Olayın ardından, kayıtlarda tapu işlemleri sırasında vatandaşlardan ‘Çorba’, ‘Sakal’ ve ‘Bizi de gör’ adıyla para istedikleri tespit edilen Tapu Müdürü Cücü ile tapu memurları S.H.P. (26), S.C. (30), tapuda işlem yapan Ö.T.E. (30) ve E.Z.G. (51) gözaltına alındı. Poliste ve savcılıkta ifade veren sanıklar, rüşvet aldıkları veya verdikleri iddialarını kabul etmedi. Tapu işleri için gelen vatandaşlarla, tapu memurlarının konuşmaları ve Tapu Müdürü Cücü'nün E.Z.G.'den rüşvet aldığını gösteren gizli kamera görüntüleri, soruşturma dosyasına delil olarak konularak, adliyeye gönderildi.

Haberin Devamı

Tapu Müdürü İlhami Cücü, ilk sorgusundan sonra tutuklanıp cezaevine gönderilirken, diğer sanıklar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açtığı davada, sanıklar hakkında ‘rüşvet almak ve vermek’ suçlarından 12'şer yıl hapis cezası istedi. Savcı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıkların rüşvet aldıklarına dair gizli kamera kayıtları ve ses kayıtlarının çözümü ayrıntılı olarak anlatıldı. Sanıkların, vatandaşların tapuda normal işlerini dahi rüşvetle yaptıkları, aksi halde sorunla karşı karşıya bırakıp, işlerini geciktirildikleri öne sürüldü. 5 sanığın yargılanmasına henüz başlanmadı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!