Tantan Torba Yasayı eleştirdi

Güncelleme Tarihi:

Tantan Torba Yasayı eleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2011 16:35

YURT Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan, TBMM’de kabul edilerek cumhurbaşkanlığı onayına sunulan ’Torba Yasa’yı eleştirerek, bu yasayla PKK’nın affedildiğini öne sürdü. Tantan, "Ne diyor iktidar sahipleri, ‘Cumhuriyet döneminin en geniş kapsamlı affını getiriyoruz’ diyor" dedi.

Haberin Devamı

Parti çalışması için geldiği Nevşehir’de cuma namazını Kurşunlu Camiinde kıldıktan sonra Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Tantan, TBMM’de kabul edilen ’Torba Yasa’yı sert bir dille eleştirdi. Bu yasa ile PKK’nın affedilmek istendiğini öne süren Tantan, buna karşı çıkılması gerektiğini söyledi. Söz konusu yasanın bir ganimet paylaşımı olduğunu iddia eden Tantan, "Torba yasa bir ganimet paylaşımıdır. Bu sizin geçmişinizi, bugününüzü ve geleceğinizi ortadan kaldırmıştır. Hepimiz Anadolu çocuklarıyız. Anadolu’da aileler, büyükler ne söylerler sokağa çıkarlarken çocuklarına? Asla harama elini sürme demezler mi? Bu torba yasa, planlı ve bilinçli bir şekilde küresel sermayenin ulusal sermayeyi çökertmesi, alın terini çökertmesi, karanlık ve kirli sermayenin egemen olmasının bir yansımasından başka bir şey değildir" diye konuştu.

Hükümetin çıkardığı yasalarla getirilen aflara dikkati çeken Tantan, PKK’nın da affedildiğini ileri sürdüğü konuşmasında şunları söyledi:

"İktidara geldiği ilk günden yaptığı yasalara bakın, kambiyo affı, naylon fatura affı, teröristlerin affedilmesi, kaçakçılık kanunlarının değiştirilmesi gibi bir sürü aflar geldi. Peki, bu afları getirdiniz, getirebilirsiniz. Bir daha bu suçlar işlenmesin diye yasal altyapılar yapılmadı mı? Yapılmadı. Ne diyor iktidar sahipleri, ‘Cumhuriyet döneminin en geniş kapsamlı affını getiriyoruz’ diyor. PKK’yı affediyor kardeşim PKK’yı. 4 milyon dolarlık hayali ihracat dosyası var, PKK da var içinde. Meclis Araştırma Komisyonunda da var. Ne diyor, ‘Kaos eylem planı’ diyor seçime doğru giderken. Niçin PKK’nın mal varlıklarına el koymuyorsun, parasına el koymuyorsun? Hepimiz kaybediyoruz. Kazanmak mecburiyetindeyiz. Kazanmamız için de ülkemize sahip çıkmamız gerekiyor. Siyasete sahip çıkmamız gerekiyor. Bugün torba yasa ile parlamentonun ne olduğu, parlamentondaki milletvekillerinin milletvekili seçilmek için yarışma içinde olduğu ülkeyi ve halkı ne kadar düşündükleri, siyasi zihniyetlerin nasıl tutsak olduğu, dış politikada da ortaya çıkmıştır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!