Tanrıverdi komisyona bilgi verdi

Güncelleme Tarihi:

Tanrıverdi komisyona bilgi verdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2005 15:21

AK Parti Ankara Milletvekili Haluk İpek başkanlığındaki TBMM Araştırma Komisyonu'na bilgi veren Malatyaspor Kulübü Başkanı Hikmet Tanrıverdi, “Umarım Türk futbolunda beyaz bir sayfa açılır ve bir daha şike ve teşvik iddialarını konuşmayız” dedi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 1 saat süren toplantının ardından Tanrıverdi, komisyona geçmişle ilgili bilgilerini ve gelecekle ilgili görüşlerini aktardığını söyledi.

Gelecekle ilgili olarak bundan sonra Türk futbolu için neler yapılması gerektiği hakkındaki düşüncelerini komisyona ilettiğini belirten Tanrıverdi, “1991 yılında Malatyaspor, bir şike maçı sonucunda düşmüştü. Belgelenen ve kayıtlara geçen ilk şike olayından sonra Malatyaspor'un mahkemeden vazgeçmesi için o zamanın parasıyla Malatyaspor'a 4 milyar verilmişti. Şike yapan takım da düşürülmemişti. Komisyona bu kayıtların incelenmesi gerektiğini söyledim. Umarım komisyon raporundan sonra Türk futbolunda beyaz bir sayfa açılır ve bir daha şike ve teşvik iddialarını konuşmayız”  dedi.

KATRANCI: BİZDE ŞİK OLMAZ 
 
Denizlispor Kulübü Başkanı Zafer Katrancı, Denizli'nin futbolda şiddetin en az yaşandığı kentlerden birisi olduğunu söyledi. Meclis araştırma komisyonuna bilgi veren Zafer Katrancı, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, 2 yıllık başkanlığı döneminde şikeyle ilgili bir olayın kendi kulüplerinde kesinlikle söz konusu olmadığını söyledi.    Katrancı, Denizlispor'un tel örgüsüz stadıyla bir örnek oluşturduğunu da ifade ederek, “Fenerbahçe maçında da herkes gördü ki taraftarlarımız hiçbir taşkınlık yapmamıştır” dedi.
  
DOĞAN: TÜRK FUTBOLU ÇOK KÖTÜ BİR NOKTADA
  
Komisyona bilgi vermek üzere gelen Gaziantepspor Kulübü Başkanı Celal Doğan da, futbol sektörünün çok kötü bir noktaya geldiğini söyledi. Komisyon toplantısına girmeden önce gazetecilere bilgi veren Doğan, Kulüpler Birliği toplantısından sonra da futbolun geldiği noktaya dikkati çektiklerini ve bunu deklare ettikleri hatırlattı. Doğan,
"Futbol sahaları şiddetin icra edildiği noktalar haline geldi. Statlar, şiddeti üreten yerler değil, tetikleyen yerlerdir. Yıllar önce 'Türk futboluna şiddet musallat olursa çok kötü şeyler olur, büyük kayıplara uğrarız' diye uyardık. Tribünlerde azalmalar başladı. Maça gelen ailelerin sayısı azaldı. Sonuçta bu güzel ve bu ciddi ürün yavaş yavaş erimeye başladı. Çok geç kalmadan müdahale etmek gerekir. Meclisin böyle bir anlayışla bakması halinde Türk futbolunun geleceği açısından faydalı olacaktır. Sadece spesifik olaylara takılıp kalırlarsa komisyon olarak görev yapma anlayışıyla bir rapor hazırlarlarsa bir fayda gelmez“  dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!