Tanrıverdi: Kadınlar için kota yok

Güncelleme Tarihi:

Tanrıverdi: Kadınlar için kota yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2011 18:35

BURSA’da konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, seçimler sonucu kadın milletvekili sayısının daha fazla olabileceğini belirterek, "Kesinlikle kota, kontenjan gibi kavramları kadınlarımız için kullanmak istemiyoruz. Partimizin ortaya koyduğu kurallara ilkelere uyan her kadın, erkek vatandaşımız aday olabilir" dedi.

Haberin Devamı

Bursa’ya belediye başkanları, yerel yöneticiler ve il teşkilatında görevliler ile görüşmek üzere gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Büyükşehir Belediyesi’nin Dobruca’daki Sosyal Tesisleri girişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Teşkilat ile yapacakları toplantının amacının bilgi alışverişinde bulunmak olduğunu ifade eden Tanrıverdi, belirli periyotlarla değerlendirme toplantısı yaptıklarını kaydetti.

Basın mensuplarının ’Milletvekilliği aday adaylığı konusunda nasıl bir yol, strateji izleyeceksiniz?’ sorusunu yanıtlayan Tanrıverdi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Teşkilat Başkanlığı’na ve Seçim İşleri Başkanlığı’na konuyla ilgili talimat verdiğini söyledi. Tanrıverdi, teşkilat mensuplarından aday olmak isteyenler ile memur olanların bulunduğu görevden istifa ederek 15 Ocak’a kadar başvuruda bulunmaları gerektiğini ifade etti.

"KRİTERLERE UYAN HERKES ADAY OLABİLİR"

’Kadın aday konusunda bir kota uygulaması yapılacak mı?’ sorusu üzerine ise Tanrıverdi, bu konuda hiçbir zaman kota koymadıklarını söyledi. Bu kavramların kullanılması durumunda kadınlara ayrıcalık oluşacağını anlatan Tanrıverdi, "Biz eşitlik çerçevesinde aday olabileceklerini her zaman ifade ettik. Bu seçimde de yine bayan arkadaşlarımız, istediği kadar aday olabilirler. Tabiki bizim aday belirlemede temel ilkemiz nitelikli ve becerikli olmalarıdır. Dolayısıyla partimizin ortaya koyduğu kriterler vardır. Bu kriterlere uyan ister bayan, ister bay kim olursa olsun aday olabilir. Dolayısıyla kesinlikle bir sınırlandırma yoktur. Kadın adaylar, erkek adaylara göre çok daha fazla olabilir. Sonuçta halkın seçtiği milletvekillerinden yine kadın milletvekilleri, erkek milletvekillerinden çok daha fazla sayıda olabilir. Bugün TBMM’ye baktığımız zaman kadın milletvekili en fazla olan parti AK Parti’dir" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!