Tanpınar, doğumunun 100. yılında anılıyor

Güncelleme Tarihi:

Tanpınar, doğumunun 100. yılında anılıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2001 01:48

Ünlü edebiyat tarihçisi, romancı, şair ve denemeci Ahmet Hamdi Tanpınar, doğumunun 100. yılı münasebetiyle düzenlenen bir dizi etkinlikle anılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanlığı tarafından organize edilen hafta boyunca sergiler açılacak, konserler ve konferanslar verilecek. Edinilen bilgiye göre, Ahmet Hamdi Tanpınar etkinlikleri bugün Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde Prof. Turan Alptekin'in vereceği, ‘‘Bir İstanbul Yazarı: Ahmet Hamdi Tanpınar ve Romanları’’ konferansıyla başlayacak. Aynı yerde, ‘‘İstanbul Bir Terkipti’’ sergisi açılacak. Akşam da, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda, Lale-zár Topluluğu, ‘‘Huzur Gecesi’’ adlı bir konser verecek. Konserde, Tanpınar'ın bestelenmiş şiirleri ile başta Ferahfezá ve Mahur Beste olmak üzere roman ve denemelerinde sıkça sözü edilen eserler seslendirilecek.

Önümüzdeki hafta içinde de, Pazartesi gününden itibaren sırasıyla Hilmi Yavuz, Prof. Tahsin Yücel, Mustafa Armağan, Prof. Orhan Okay, Beşir Ayvazoğlu ve Prof. Ömer Faruk Akün, TZT Kültür Merkezi'nde Tanpınar'ın çeşitli yönlerini dile getiren konuşmalar yapacaklar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!