Tank değil Amerikalı siyasetçi alalım

Güncelleme Tarihi:

Tank değil Amerikalı siyasetçi alalım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2009 00:00

Rum ve Yunanlıların, başta ABD olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelen diaspora örgütleri bir haftadır Kıbrıs Rum Yönetimi’nde “Türkiye’ye karşı mücadele yöntemlerini” tartışıyor.

Geleneksel olarak her yıl yapılan toplantılardan çıkan sonuç, “tank satın almak yerine ABD’de politikacılara yatırım yapılması” yönünde oldu. ABD’deki en büyük Rum örgütü PSEKA’nın Başkanı Philip Christopher, son toplantıda varılan kararı şöyle açıkladı: “1974’te Türklerin adaya müdahalesinin ardından ABD’deki Rum ve Yunanlılar ne yapacaklarını konusunda emin değildi. Jimmy Carter 1976’daki kampanyasına destek karşılığında bize söz verdi ama tutmadı. Hayal kırıklığı yaşadık ve ABD’de siyasete girmemiz gerektiğini anladık. Kıbrıs’ın lobi bütçesi 4 milyon dolar. Savunmaya 300 milyon dolar ayrılıyor. İki tank satın almakla Kıbrıs’ı kurtaramazsınız. Ama 20 milyon doları ABD’de bir amaç için harcarsanız, başarıya ulaşırsınız.”

Christopher, Carter’dan sonra diğer ABD başkanları ve Amerikalı siyasetçilerde başarıya ulaştıklarını belirterek, şunları söyledi: “Michael Dukakis’in Başkanlık yarışındaki kampanya bütçesi 80 milyon dolardı. 22 milyon dolarını biz verdik. Dukakis her konuşmasında Kıbrıs sorununda bizim lehimize sözler sarfeder. 1992’den 2000’e kadar Bill Clinton’a da destek verdik. George Stephanopoulos’u Beyaz Saray’a yanına aldı ve etkimiz arttı. Obama’nın başkanlığında, yardımcısı Joe Biden’in etkisi ve Hillary Clinton’ın Dışişleri Bakanlığı bizim için avantaj, kullanmalıyız. ABD’ye Türkiye çıkarlarından daha önemli olduğumuzu anlatmak için daha fazla para lazım. Ortadoğu’ya köprü olma rolünü onlardan almalıyız. ABD çıkarlarını en iyi Kıbrıs üzerinden korunacağını akıllara sokmak lazım.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!