Tandıra düşen oğlunu ateşin içinden kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Tandıra düşen oğlunu ateşin içinden kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2009 11:21

MUŞ’un Güzeltepe Köyü’nde ekmek pişirdiği tandıra düşen 2 yaşındaki Yasin Belet’i, annesi 31 yaşındaki Jule Belet tandıra beline kadar uzanarak ateşin içinden çekip aldı.

Oğlunu canı pahasına çıkaran anne Belet, “Benim yerimde hangi anne olsa aynı şeyi yapardı” dedi.

Ekmek pişirmek için evin tandır bölümüne giren 5 çocuk annesi Jule Belet, tezekle doldurduğu tandırı ateşe verdi. Bir süre sonra ekmek pişirmeye başlayan anne, gözünün önünde olması için küçük oğlu Yasin’i yanına getirdi. Annesini izleyen minik Yasin, tandırın içindeki ekmeklere bakmak için uzanınca dengesini kaybedip ateşin içine düştü. Paniğe kapılmayıp soğukkanlılığını koruyan Jule Belet, anında tandırın içerisine baş aşağı beline kadar uzanarak oğlunu kolundan tutup bir çırpıda yukarı çekti. Oğlunun yanan bacaklarını soğuk suyun altına tutan Belet, komşularının çağırdığı ambulansla hastaneye götürdü.

Yaşadığı o anı hayatı boyunca unutamayacağını söyleyen Jule Belet, “Elimde hamuru yaparken Yasin’in tandırın içine düştüğünü gördüm. Hemen tandırın içine uzanıp yukarı çıkardım. Yanan bacaklarına buz koyup, soğuk suya tuttum. Panik yapsaydım oğlum ölebilirdi. Benim yerimde hangi anne olsa evladını kurtarmak için canını tehlikeye atardı” dedi.
Muş Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan Yasin Belet’in sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen doktorlar, “Anne biraz daha gecikseydi çocukta tedavisi mümkün olmayan yanıklar oluşabilir, hatta ölebilirdii” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!