Tam bir işkence

Güncelleme Tarihi:

Tam bir işkence
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

Devlet Tiyatroları tarafından düzenlenen 1. Aspendos Tiyatro Festivali'nin ilk gününde büyük bir organizasyon bozukluğu yaşandı.

DEVLET Tiyatroları'nın düzenlediği 1. Aspendos Tiyatro Festivali sorunlu başladı. Festivalin ilk günü sahnelenen Keşanlı Ali Destanı adlı müzikaline izlemek isteyenler için ADT'nin Antalya Müzesi önünden kaldıracağını duyurduğu otobüs, sanatseverlere kolaylık yerine çile çektirdi.

MASRAFLARI KARŞILAMAZ

Özel Halk Otobüsleri İşletmesi'nden çağrılan 3 otobüsün sürücüleri, Aspendos'a gidecek seyircilerden 1'er milyon lira para istedi. Sanatseverlerin bu talebi kabul etmesi de otobüslerin hareket etmesine yetmedi. Sürücüler bu kez de ‘‘Yolcu az. Alacağımız para masraflarımızı karşılamaz’’ diyerek direnişlerini sürdürdü.

SERT TARTIŞMA YAŞANDI

Sanatseverlerin Keşanlı Ali Destanı'nı izleyebilmek için tek otobüse tıklım tıklım binip, Aspendos'a gitmeyi kabul etmesiyle hareket sağlandı. Ancak sürücülerle sanatseverler arasında yol boyunca sert tartışmalar yaşandı. Sanatseverler, yaşanan problemden dolayı Devlet Tiyatrosu yetkililerine de tepki gösterdi.

OYUNUN KONUSU

Oyunun konusu ile yaşadıklarının örtüştüğünü ileri süren sanatseverler, otobüslerden indikten sonra da tepkilerini sürdürdü. Keşanlı Ali Destanı müzikali, devlet çatısı altında kanunların boşluklarından yararlanıp, kent yaşamı içinde, varoşlardaki varlıklarını, çete, mafya birlikteliğinde oluşturan bilinçsiz toplum gerçeğini işliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!