Talebi karşılamak görevimizdir

Güncelleme Tarihi:

Talebi karşılamak görevimizdir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2011 00:00

Fener Rum Patriği Bartholomeos’u ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Patrikhane’nin, hastanenin, okulların ihtiyaç ve talepleri olabilir.

Bunu hukuk çerçevesinde karşılamak için görüşmeler yapıyoruz. Vatandaşlarımızın haklı taleplerini yerine getirmeyi hükümet olarak bir görev sayıyoruz” dedi. Bartholomeos da Ruhban Okulu’nun açılmasını beklediklerini söyledi.

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün, eski başbakanlardan Adnan Menderes’in 1952’de yaptığı ziyaretten sonra Fener Rum Patrikhanesi’ni en üst düzeyde ziyaret eden hükümet üyesi oldu. Ziyarete sivil araçla gelen Arınç, Fener Rum Patriği Bartholomeos’la 50 dakika görüştü. Görüşmenin ardından basın mensuplarına poz veren Arınç ve Bartholomeos, ziyaretle ilgili açıklamalarda bulundu. Arınç, Patrikhane’yi ilk kez ziyaret ettiğini, bunun iki nedeni olduğunu belirterek, şunları söyledi:

Yeni yılı kutladım

“2011 yılını tebrik etmek için, yeni yılda başarılar, sağlık, afiyet, mutluluk dilemek için geldim. İkincisi de Sayın Patrik’le geçtiğimiz yıl ağustos ayında Büyükada’da yapılan toplantıda görüşmüş ve kendilerini ziyaret edeceğimi ifade etmiştim. Cemaat vakıflarının, Patrikhane’nin, hastanenin, okulların pek çok ihtiyaç ve talepleri olabilir. Bunu hukuk çerçevesinde karşılamak için Sayın Patrik ve çalışma arkadaşlarıyla hem de vakıflar meclisimizde üye bulunan arkadaşımızla zaman zaman görüşmeler yapıyoruz.

Haklarını veriyoruz

Yurttaş olarak ülkemizde birinci sınıf vatandaş olarak tüm haklara sahip olan bu kurumların, bu kurumların mensuplarının mutluluk ve refah içinde yaşaması hepimizin dileğidir. Yeni Vakıflar Kanunu’yla yeni düzenlemeler yapıldı. Bu düzenlemeler çerçevesinde hakları vermek konumundayız, bu konuda siyasi irademiz güçlüdür. Yüzlerce yıldır bu ülkede yaşayan vatandaşlarımızın haklı taleplerini yerine getirmeyi hükümet olarak bir görev sayıyoruz.

Ruhban Okulu açılsın

Bartholomeos da yeni Vakıflar Kanunu’nun yüzde yüz tatminkar olmamasına rağmen cemaatlere bazı yeni imkanlar sağladığını belirterek, şunları söyledi: “Biz bu hususta daha yeni ve daha ileri adımlar atılmasını, tabii ki Ruhban okulumuzun açılmasını bekliyoruz. 2011 yılı okulumuzun kapatılmasının 40’ıncı yıldönümüdür. Bu vesileyle hükümetimiz bu konuda da iyi niyetini gerçekleştirmiş olacaktır.”

Gönlümüz ferah

FENER Rum Patrikhanesi’nde Patrik Bartholomeos’u ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, haklarıyla ilgili kimsenin endişe etmemesini isteyerek, şöyle konuştu: “Önümüzde Anayasa Mahkemesi’nin kararları var, önümüzde daha önce verilmiş başka hukuki engeller var veya şu şu uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan veya bizim engel olarak gördüğümüz konular var. Bunları da aşacağız. Çünkü hukukun gereği, bu hakların hak sahiplerine verilmesini gerektiriyor. Verilemeyecek bir noktadaysa, ‘Bu mümkün değil’ diyeceğiz. AB sürecinde bir demokrasi ve hukuk standardı olarak kabul ettiğimiz konuların içinde de ne varsa bunların hepsini bütün gönlümüzün ferahlığıyla tanıyacağız.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!