Talat: Dış müdahale kabul edilemez

Güncelleme Tarihi:

Talat: Dış müdahale kabul edilemez
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2004 01:28

KKTC Başbakanı Mehmet Ali Talat, dün İstanbul Ticaret Odası’nda yaptığı konuşmada, Rumların referandumu erteleme çabalarının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Talat, toplantıya katılmadan önce Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamada da, Kuzey Kıbrıs’ta referandumla ilgili ortama dışarıdan müdahalenin yanlış olacağını belirtti. Mehmet Ali Talat, Türkiye’den siyasi parti liderlerinin Kıbrıs’a gelerek propaganda çalışmalarına destek vermesini doğru bulmadığını ifade etti. KKTC Başbakanı, bu açıklamasıyla ‘hayır’ cephesine destek vermek için kurmaylarıyla birlikte Ada’ya çıkarma yapmaya hazırlanan MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye mesaj olarak yorumlandı.

ÜLKÜCÜLERDEN PROTESTO

Talat’
ın İTO’da yaptığı konuşma sırasında, bir grup ülkücü de protesto gösterisinde bulundu. Fatih Ülkü Ocakları’na bağlı yaklaşık 30 kişilik grup, çeşitli sloganlar atarak Talat’ın Kıbrıs konusundaki yaklaşımına tepki gösterdi. Protestoların ardından konuşmasına devam eden KKTC Başbakanı, her iki taraftan ‘evet’ oyu çıkmasının kendilerinin çıkarına olduğunu söyledi. Rum Lideri Tasos Papadopoulos’un, referandumun ertelenmesini istediğine dikkat çeken Talat, ‘Tüm çabası bu referandumu ertelemekti, ertelemek ki 1 Mayıs’ta Kıbrıs şimdiki statüsüyle AB’ye girsin, böylece eli güçlensin ve masaya öyle otursun’ diye konuştu. Rum partilerinin, ‘Hayır çıkarsa yeniden görüşmeye oturmaya ne der Türk tarafı’ gibi ağız yoklaması yaptıklarını kaydeden Talat, ‘1 Mayıs’ın sonrasına sarkıtmak bizim için çok tehlikeli olduğu için, biz bunu kabul edemeyiz’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!