TALAN SALTANATI

Güncelleme Tarihi:

TALAN SALTANATI
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

Çalkaya itirafçısı Erkan Karaçayır'ın not defterindeki şok yazı: Ali Okumuş ve şoförüne 1 trilyon lira verdim.

Çalkaya'daki yağmayı Savcıya verdiği ifadede bütün çıplaklığıyla anlatan Erkan Karaçayır, rüşvet ve komisyonlarla yağmaya ortak ettikleri kamu görevlilerini sık sık yurt dışına götürüp ağırladığını itiraf ediyor.

184 GÜN YURT DIŞINDA

Emniyet eski Müdür yardımcısı Ali Okumuş, 1997-1998 yıllarında 37 kez yurtdışına çıkmış. ABD, Japonya, Rusya, İsrail, İngiltere, Almanya, Singapur ve Fransa gibi ülkelere giden Okumuş, 184 gün geçirmiş.

AJANDADAKİ BİLGİLER

Karaçayır'ın defterinde, Okumuş'a ve şoförü Atilla Ünal'a değişik zamanlarda yaklaşık 1 trilyon lira para verildiği yazısı ile Tapu Kadastro Bölge Müdürü Hadi Önder'e verilen paralar hakkında notlar bulunuyor.

KARŞILIKLI YARDIMLAR

Süleyman Yılmaz'ın da ifadesinde belirttiği gibi çevresinde çok sayıda polis toplayan, kiminin benzin parasını kiminin ise cep harçlığını veren Karaçayır, Çalkaya vurgunu patlak verdiğinde ilk yardımı onlardan aldı.

Erkan Karaçayır ifadesinde, Belediye Başkanı Süleyman Yılmaz içeri alındığı gün ortağı Mustafa Küçükkulaksız'la birlikte polis dostlarının uyarısıyla kaçtığını söylüyor.

Talanla gelen saltanat

Sayfalar dolusu ifadelerinde Çalkaya'daki yağmayı ayrıntılarıyla anlatan Erkan Karaçayır, kısa sürede edindikleri trilyonluk servetle nasıl bir saltanat sürdüklerini de dile getiriyor. Rüşvet ve komisyonlarla yağmaya ortak ettikleri kamu görevlilerini sık sık yurtdışına götürdüğünü belirten Karaçayır'ın özellikle Ali Okumuş hakkında söyledikleri ‘Pes’ dedirtiyor.

RÜŞVET İDDİALARI

Savcılık araştırmaları da Karaçayır'ın yurtdışı gezileri ve verilen rüşvetlerle ilgili iddialarını doğrular nitelikte. Araştırmalara göre, Çalkaya dosyasında adı en fazla geçen Ali Okumuş, 1997-1998 yılları arasında 37 kez yurtdışına çıkmış. ABD, Japonya, Rusya, İsrail, İngiltere, Almanya, Singapur ve Fransa gibi ülkelere giden Okumuş, 184 gün geçirmiş.

DİKKAT ÇEKEN NOTLAR

Karaçayır'ın bürosunda ele geçirilen defterde de, Okumuş'a ve şoförü Atilla Ünal'a değişik zamanlarda yaklaşık 1 trilyon lira para verildiği yolundaki notlar dikkat çekiyor. Aynı defterde, Tapu Kadastro Bölge Müdürü Hadi Önder'e verilen paralar hakkında notlar bulunuyor. Ancak Karaçayır, Önder'e verilen paraların rüşvet olmadığını iddia ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!