Talabani, Caferi'nin yeniden başbakan olmasına karşı değil

Güncelleme Tarihi:

Talabani, Caferinin yeniden başbakan olmasına karşı değil
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2006 11:57

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Başbakan İbrahim Caferi ile aralarındaki farklılıkları giderdiklerini ve Caferi'nin yeni hükümette de başbakan olmasına bir itirazı olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Talabani, dün geç vakitlerde yaptığı açıklamada, devlet başkanlığının yetkilerinin artırılmaması durumunda devlet başkanlığına da devam etmeyeceğini belirtti.

Talabani açıklamasında, Caferi'nin üyesi olduğu büyük Şii koalisyonunun aday göstermesi durumunda, “Caferi'nin başbakanlığa aday gösterilmesine bir itirazımız yok” dedi.

Caferi'nin başbakanlık performansıyla ilgili eleştirilerinin ”geçmişte kaldığını” belirten Talabani, şimdi aralarında iyi bir ilişki olduğunu ve bu ilişkinin daha da iyi olacağını kaydetti.

Geçen yıl nisan ayından bu yana Başbakan olan ve yeni hükümette de başbakanlığı sürdürmek isteyen Caferi'nin en büyük rakibi, yine aynı koalisyondan Devlet Başkanı Yardımcısı Adil Abdül Mehdi. Ancak bazı Kürt kaynakları “Caferi Kürt kamuoyunda güvenilirliğini kaybetti. Kürtlerin Caferi'yi desteklemesi zor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!