Taksim'e giremediler... 165 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Taksime giremediler... 165 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2017 23:53

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle önceki geceden güvenlik önlemlerinin alınmaya başlandığı Taksim Meydanı’na çıkan yollar dün saat 05.00’te trafiğe kapatıldı. Polis, meydanı saat 09.00’dan itibaren yayalara da kapattı.

Haberin Devamı

 Özel harekât polisleri gün boyunca meydanı gören binaların çatılarında bekledi. Çevik kuvvet ekipleri ile sivil polisler de Gezi Parkı ve çevresinde önlem aldı. Sabah meydana girerek pankart açan iki kişi gözaltına alındı. Üzerinde “Yaşasın 1 Mayıs” yazılı tişörtler bulunan 15 kişilik bir grup, Talimhane’de gözaltına alındı.

Sendika ve sivil toplum örgütleri, 1977’deki 1 Mayıs’ta çok sayıda işçinin öldüğü Taksim Kazancı Yokuşu’nda saygı duruşunda bulunup karanfil koyduktan sonra Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı.

TOPLANMA YERİ BEŞİKTAŞ
Beşiktaş Barbaros Bulvarı’ndan Taksim’e gitmek isteyen Halkın Kurtuluş Partisi’ne (HKP) üye yaklaşık 50 kişilik grup, polisin uyarısına rağmen yürüyüşte ısrar etti. Polis, eylemcileri gözaltına alırken bazıları direnince arbede yaşandı.

Kısa süre sonra Beşiktaş Çarşısı’nda toplanan ve kendilerine, ‘Hayır’dan Sonra’ ismini veren 20 kişilik grup, pankart açıp sloganlar atarak Taksim Meydanı’na yürümek istedi. Polis, bu grubu da gözaltına aldı. Beşiktaş Sinanpaşa Meydanı’nda bir süre halay çeken 15 kişilik bir grup da, pankart açıp oturma eylemi yapmak istedi. Polis bu gruptakilerle birlikte Beşiktaş’ta toplam 85 kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul’da 30 bin polisin görevlendirildiği 1 Mayıs’ta, başta Taksim olmak üzere Beşiktaş, Şişli, Beyoğlu, Sultangazi, Kağıthane ve Bakırköy’de izinsiz gösteri ve yürüyüşten 139 kişi, izinsiz pankart açmaktan 17 kişi, havai fişek ve flama taşımaktan 3 kişi, yol kapama amaçlı zincir taşımaktan 3 kişi ve taşkınlık çıkartmaktan 3 kişi olmak üzere 165 kişi gözaltına alındı. 30 Nisan-1 Mayıs’ta düzenlenen 3 operasyonda, taşlı sopalı korsan gösteri ve eylemleri başlatarak grupları yönlendirecekleri iddiasıyla 18 kişi yakalanmıştı. Operasyonlarda 85 molotof kokeyli, 95 şişe, boya, maske ele geçirilmişti.

Sabah saat 09.00’da kapatılan Taksim Meydanı saat 20.45’te yayalara açıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!