Taksim'de tutuklu milletvekillerine destek eylemi

Güncelleme Tarihi:

Taksimde tutuklu milletvekillerine destek eylemi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2011 20:50

Taksim'de bir grup, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku adayı olarak seçime katılan tutuklu milletvekilleri ile milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle'ye destek için eylem düzenledi.

Taksim tramvay durağında toplanan Barış İçin Kadın Girişimi, Barış İçin Sanat Girişimi, Eşitlik ve Demokrasi Partisi, İnsan Hakları Derneği, Demokrasi ve Özgürlük Hareketi ile Küresel Eylem Grubu üyeleri, “Özgürlük, barış ve adalet istiyoruz. Hatip Dicle Meclis'e” yazılı pankart açtı.

Grup adına açıklama yapan Barış İçin Sanat Girişimi üyesi Aysel Yıldırım, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku milletvekillerinin haklarının gasp edildiğini öne sürdü.

Seçimlerden sonra güzel günler görmeyi beklediklerini, ancak toplumun gerilime sürüklendiğini savunan Yıldırım, “özellikle Hatip Dicle'ye yönelik yasaklamanın arkasında, Meclis'e giren 3 partinin bulunduğunu” iddia etti.

Yıldırım, “On binlerce insanın barışın sesini yükseltmek için verdiği oylarla milletvekili seçilen Hatip Dicle, sadece ve sadece düşüncelerini açıkladığı için hapis yatıyor” dedi. Gruptakiler, açıklamanın ardından sloganlar eşliğinde BDP İstanbul il binasına yürüdü. Grup üyelerini burada BDP İstanbul İl Başkanı Pınar Tarlak karşıladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!