Taksim'de KPSS protestosu

Güncelleme Tarihi:

Taksimde KPSS protestosu
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 10, 2012 13:51

KPSS sonrası bir yayınevinin bazı soruları internet sitesinde yayınlamasıyla ortaya atılan kopya iddiaları bir grup gencin tepkisine yol açtı.

Sosyal medya aracılığı ile bir araya gelerek Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda 12.00’de basın açıklaması yapan topluluk , sınavda çıkan soruların birileri tarafından çalındığını ve belli bir kesime servis ettirildiÄŸini iddia ettiler. Alkışlı protesto yapan grup ‘Ali Demir istifa’ diye slogan attı. Â

KPSS’ye giren gençlerden Åžilan SaÄŸnıç’ın okuduÄŸu basın açıklamasında, Â

"Bizler yıllardır okumamızın karşılığını alabilmek, insan onuruna yakışır şekilde hayatımızı devam ettirmek için gece-gündüz KPSS’ye çalıştık. Tek isteğimiz hayatımızı idame ettirebilmek için devlet gölgesinde bir iş sahibi olabilmekti. Sınav günü ÖSYM’nin belirlediği sınav yerlerine gittik Üstümüz başımız arandı, kredi kartlarımızdan, saç tokamıza kadar her türlü madde alındı. Güvenliktir diye ses çıkarmadık. Ancak sınav anında çekilen fotoğraflar bize telefon ve kameraların içeri alındığını ve bu sınavın güvenilirliğinin kalmadığını göstermektedir. 2010’dan farklı olacak diye düşünürken, durum 2010 yılını bile geçti. Nereden bilebilirdik ki, biz daha sınava girmeden soruların internette dolaşacağını. 7 Temmuz 2012’de düzenlenen KPSS sırasında sınav sorularının bazı internet sitelerinde yayımlanmış, soruların sızdırıldığına dair kuvvetli şüphe uyanmıştır" dedi.

Soruların sızdırıldığı iddialarının asılsız olduğu yönünde açıklamalara da değinen Şilan Sağnıç, "Bu kadar kısa sürede hangi heyet tarafından nasıl bir inceleme yapılmıştır. Bu heyet ne zaman oluşturulmuştur. Yapılan inceleme nedir? ÖSYM’nin incelemeleri hükümet bilgisi dahilinde mi olmuştur. Yapılan jet açıklama akıllara bu soruları getirmektedir. 57 soruyu ezberleyen ve ÖSYM’den önce telif haklarına rağmen soruları yayımlayan süper beyinler, kalan üç güncel soruyu nasıl oldu da ezberleyemedi. Yarım sayfalık parağraf soruları nasıl oldu da ezberlenebildi. Grafik ve harita soruları nasıl oldu da birebir aynı oldu. Sınava dair bu kopyalar ve söz konusu yayınevi hakkında inceleme başlatıldı mı? Yasal süreç ne durumda. Bunlar bilinmeden nasıl ve neyi kanıt göstererek şaibe yoktur denilmektedir. 7 Temmuz 2012 tarihinde yapılan 2 oturumun da iptal edilmesini istiyoruz. Kamuoyunu bu bağlamda göreve davet ediyoruz. Yarınlarımızı çalanlar cezalandırılmalı ve ilgili sınav bir an önce iptal edilmelidir" dedi.

Öğretmenlik mezunu Gökhan Dil ise sınav çıkışı bir arkadaşımın uyarması ile internete girdim. Sorular birebir yayınlanmıştı. Şimdi kaç puan alacağımı biliyorum. Ben 2008 mezunuyum 2 yıl dershaneye gittim. Bu sene çalışabildim. Çünkü haftaiçi ücretli öğretmenlik yaptım. Okul müdürleri sanki biz onların elemanlarıyız. Asgari ücretle çalışıyoruz. Emirleri, onların köleleriymişiz gibi tavırları... Hafta sonu dershaneye gidiyordum saat birde çıkıp kahvede çay dağıtıyordum. Bana hoca çay getir diyorlardı. Böyle aşağılanıyordum. Biz bu ülkenin üvey evlatları değiliz. Hükümet yüzünden devlete düşman olmak istemiyoruz" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!