Taksim'de Kıbrıs harekatı töreni

Güncelleme Tarihi:

Taksimde Kıbrıs harekatı töreni
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2015 15:41

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 41. yıldönümü nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı'nın önünde tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 41. yıldönümü nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı'nın önünde KKTC'nin İstanbul Başkonsolosluğu tarafından tören düzenlendi. Törene, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başkonsolosu Fahri Yönlüer, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul Sirkeci Şubesi Başkanı Gazi Ahmet Kendigel, çok sayıda gazi, gazi yakınları ve vatandaşlar katıldı. Tören öncesi bando komutanlığı ekibi tarafından marşlar çalındı. Daha sonra çelenk bırakma töreni yapıldı. Gazi dernekleri ve Kıbrıs'taki üniversitelerin çelenkleri anıta bırakıldı. Çelenk töreninin ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.
Törende konuşmasını yapan Yönlüer, “Kahraman Kıbrıs Türk Mücahidi'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'yle el ve gönül birliğiyle omuz omuza savaşarak, canları ve kanları pahasına gerçekleştirdikleri 20 Temmuz 1974 Mutlu Barış Harekatı'nın 41. Yıldönümü'nü her geçen yıl daha da büyük bir coşku ve gururla kutlamaktayız. Türkiye'nin meşru müdahalesi sonucunda sadece Kıbrıs Türk Halkı değil, Yunan cuntasına karşı direnen Rumlar da kurtarılmış, Ada'da ve bölgede huzur ve güven ortamı tesis edilmiştir" dedi.

Haberin Devamı

“AYNI TRAJEDİLER YAŞANMASIN"

Haberin Devamı

Başkonsolos Fahri Yönlüer, “Kıbrıs Türk Halkının 1963-74 yılları arasında yaşanan acı tecrübeleri unutması mümkün değildir ve aynı trajedileri bir kez daha yaşamak istememektedir" diye konuştu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul Sirkeci Şubesi Başkanı Gazi Ahmet Kendigel ise, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, diplomatik ve ekonomik birçok alanda sıkıntı yaşamaktadır. Bugün, Kıbrıs Türk'ünden istenen toprağından, varlığından ve bağımsızlığından fedakarlık yapmasıdır. Böyle bir fedakarlık KKTC'nin sonu demektir, 1974 öncesine dönmek demektir." dedi.
Konuşmaların ardından gaziler ve vatandaşlar anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

BAKMADAN GEÇME!