Taksim'de hareketli Barış Günü kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Taksimde hareketli Barış Günü kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2013 23:45

1 Eylül Dünya Barış günü kapsamında yapılması planlanan insan zinciri eylemi nedeniyle Taksim Gezi Parkı'na girişlere izin verilmedi. Polis Taksim Meydanı'nda da barış zinciri oluşturan grubu dağıttı. Vatandaşlar Galatasaray Meydanı'na kadar el ele vererek yürürken, burada bazı polislerin yerde yapılan resmin üzerinden geçmesi üzerine amirleri, "resime basmayın" uyarısı yaptı. Bunun üzerine polislerin resmin üzerinden atlayarak geçmesi dikkat çekti.

Haberin Devamı

1 Eylül Dünya Barış Günü yurt genelinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bu kapsamda yapılan çağrı üzerine Taksim Gezi Parkı'nda bir araya gelen vatandaşlar, 'barış zinciri' oluşturmak istedi.

YURTTAN BARIŞ GÜNÜ MANZARALARI

POLİSLER RESİMLERİN ÜZERİNDEN ATLAYARAK GEÇTİ / HÜRRİYET TV

Saat 13.00'te başlaması planlanan etkinlik öncesi polis Gezi Parkı'nı vatandaşların girişine kapattı. Yan yana dizilerek parkın girişini çevreleyen polis, parka girişe izin vermedi.

TAKSİM'DE MÜDAHALE İSTİKLAL'DE ZİNCİR - FOTO GALERİ

İSTİKLAL CADDESİ'NDE İNSAN ZİNCİRİ / HÜRRİYET TV

Bu arada polis Taksim Meydanı'nda barış zinciri oluşturan vatandaşlara da müdahale etti. El ele veren yaklaşık 100 kişilik grubu dağıtan polis, İstiklal Caddesi girişinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Haberin Devamı

Vatandaşlar bunun üzerine tekrar barış zinciri oluşturarak İstiklal Caddesi'nden Galatasaray'a doğru yürüdü.

Taksimde hareketli Barış Günü kutlaması

POLİSTEN RESİM UYARISI

Burada toplanan vatandaşlar bir süre slogan attı. Bazı eylemcilerin yere serdikleri bezin üzerine resim yaptıkları görüldü. Geniş güvenlik önlemleri alan polisten bazıları resmin üzerinden geçerken amirleri, "resime basmayın" uyarısı yaptı. Bunun üzerine polisler resmin üzerinden atlayarak karşı tarafa geçtiler.

KADIKÖY'DE MİTİNG

Kadıköy'deki Barış Günü mitingi ise saat 15.00'da başladı.

Kadıköy meydanının trafiğe kapatılması nedeniyle vatandaşlar, Tıbbiye Caddesi'nde inerek Kadıköy Meydanı'na yürüyerek ulaştılar. Polis ekipleri mitingin düzenlendiği alanda geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Miting alanı polis barikatlarıyla çevrilerek arama noktaları oluşturuldu. Polis, bomba imha ekipleri ve arama köpeklerini kullanarak miting alanında arama yaptı. İtfaiye ekipleri de tedbir amaçlı meydanda bekledi. Aramaların bitmesinin ardından vatandaşlar alana alındı. DHA

DOLMABAHÇE'DE GERGİNLİK

1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle oluşturulan barış zincirine katılmak isteyen bir diğer grup ise Dolmabahçe'de buluştu. Polis ilk gelen LGBT'li gruba izin vermedi. Bunun üzerine grup üyeleri alandan uzaklaştı. Daha sonra gelen gruba ise polis Beşiktaş'taki Başbakanlık ofisine doğru zincir kurmak istemeleri üzerine izin vermedi. Bunun üzerine gruptakiler Kabataş'a doğru zincir oluşturdu. Zincire katılanların beyaz ağırlıklı elbiseler giydiği görüldü. Bir süre sonra CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu da gelerek zincire katılmak istedi. Bu sırada çevik kuvvet ekipleri talimat üzerine geldi. Kasklarını giyen polisler Tanrıkulu'nun da aralarında bulunduğu grubu önlerine katarak sürükledi. Bu sırada küçük çaplı bir arbede yaşandı. Tanrıkulu polis şefiyle tartışarak müdahalenin kanunsuz olduğunu öne sürdü. Sinirli olduğu görülen Tanrıkulu'nu zincire katılan vatandaşlar sakinleştirmeye çalıştı. Yaşanan yaklaşık 10 dakikalık tartışmanın ardından polis, Kabataş'a doğru zincir kurulmasına izin verdi. Zincire katılanlara trafikteki sürücülerde alkışlarla destek verdi. Zincirdekiler de, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları attı. Yaklaşık yarım saat süren eylemin ardından gruptakiler dağıldı.

Haberin Devamı

Taksimde hareketli Barış Günü kutlaması

Haber-Fotoğraf: Seyit ERÇİÇEK

BAKMADAN GEÇME!