Taksim'de eylemcilere satırlı saldırı

Güncelleme Tarihi:

Taksimde eylemcilere satırlı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2006 18:18

Taksim Gezi Parkı’nda basın açıklaması yapmak isteyen göstericilerle polis arasında yaşanan çatışma üç saat sürdü. Çatışma sırasında Taksim satırlı saldırı görüntülerine sahne oldu.

Haberin Devamı

Taksim Gezi Parkı’nda saat 13.00’de toplanarak Diyarbakır olaylarını protesto etmek amacıyla basın açıklaması yapmak isteyen grup polisin gaz bombalı müdahalesiyle karşılaşınca, çatışma başladı. Aralarında, DTP, EMEP, İHD, ESP, Halkevleri, gibi kuruluşların üyelerinin bulunduğu grup, arka sokaklara, Tarlabaşı ve Dolapdere’ye doğru yönelerek çatışmayı sürdürdü. Çok sayıda kişinin yaralandığı müdahalenin ardından Tarlabaşı’na doğru giden göstericiler ile polisler arasında yaklaşık 3 saat kovalamaca yaşandı.

13 GÖZALTI

Bostan Mahallesi’nde Türk bayrakları açan bir grup vatandaş, göstericilere sopa ve satırlarla saldırdı. "Burası Bostan buradan çıkış yok" sloganları atan grup, bir göstericiyi dövdükten sonra polise teslim etti. DTP İstanbul İl binasının bulunduğu sokakta polislerin attığı gaz bombası park halinde bir aracın camlarına isabet ederek aracı tahrip etti. Gösterinin ardından sokak aralarına giren polisin 13 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi. Polis helikopterinin sürekli uçuş yaptığı bölgede, panzer eşliğinde sık güvenlik önlemleri alındı.

OTURMA EYLEMLİ PROTESTO

Polisin müdahalesi ile karşılaşan eylemciler ve aydınlar ise olayı protesto etmek amacıyla, İHD İstanbul Şubesi önünde oturma eylemi yaptı.

İHD İstanbul Şubesi önünde toplanan ve "Adalet istiyoruz", "Katliamcılar yargılansın" yazılı dövizler açan grup sık sık "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganı atrak oturma eylemi başlattı. Grup adına açıklama yapan DTP İstanbul İl Başkanı Doğan Erbaş, Taksim’de basın açıklamasıyla demokratik taleplerini dile getirmeyi amaçladıklarını belirterek basın açıklamasını okumadı. Erbaş metni basın mensuplarına dağıtmakla yetindi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!