Taksim'de 29 ocak Milli Direniş Günü anması

Güncelleme Tarihi:

Taksimde 29 ocak Milli Direniş Günü anması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2016 14:11

Batı Trakya Türkleri, 29 Ocak Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş Günü'nün 28. yıl dönümü dolayısıyla Taksim Meydanı'nda anma etkinliği düzenledi.

Haberin Devamı

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği üyesi bir grup, saat 11.00'da Taksim Meydanı'nda toplandı. 'Her 29 Ocak'ta Batı Trakya'daki Türk Varlığını Selamlıyoruz' yazılı pankart açan grup, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Burada bir açıklama yapan Batı Trakya Türkleri Derneği Genel Başkanı Necmettin Hüseyin, “Geçtiğimiz yıl yapılan etkinlikte Yunanistan'da değişen iktidar nedeniyle umutlu olduğumuzu, geçmişte yaşanan olayların görmezden gelinmesinin ve unutulmasının mümkün olmadığını ancak çözüm arayışları içerisinde Batı Trakya Türkleri'nin 29 Ocak olaylarında can ve mal güvenliğine karşı yapılan saldırıların sorumlularının bulunması ve maddi zararların karşılanması kaydıyla Türk azınlığının etnik kimliğinin inkarından vazgeçecek bir politik anlayışın ortaya konması ile çözüm getirebileceğini inandığımızı belirtmiştik.

Haberin Devamı

Bu gün 28. yılını kutladığımız Milli Direniş Günü'nde maalesef seçilmiş yöneticilerin halen gerçek iktidar sahipleri olmadığını görmekteyiz. Bünyesinde hem de rekor oranda azınlık mensubunun oyu ile seçilmiş 3 Türk milletvekilini barındıran ve milletvekillerimizin kimliğini inkar etmeyen iktidar partisinden onları oraya gönderen iradenin inkarından da vazgeçmeye çağırıyoruz.

Seçilmiş vekilleri meclise gönderen Batı Trakya Türk azınlığının iradesinin ta kendisidir. Azınlık Türk'tür ve Türk olarak varlığını sürdürmeye devam edecektir. Bunun kabulüyle peşi sıra tüm sorunların kökten çözülebileceğine inancımız tamdır, beklentimiz de budur. Bugün aynen 28 yıl önce olduğu gibi biz Türk'üz diye haykırmaya devam ediyoruz. Yasal kazanımlarımız olan vatandaşlık ve azınlık haklarımızı bu bağlamda talep ediyoruz" dedi. Basın açıklaması sonrası Necmettin Hüseyin, Anıt Şeref Defteri'ni imzaladı. Anıt önünde fotoğraf çektiren grup dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!