Taksim yarın işçiye emanet

Güncelleme Tarihi:

Taksim yarın işçiye emanet
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2010 00:00

Yarınki 1 Mayıs kutlamalarında polisin girmeyeceği Taksim Meydanı’ndaki üç kritik noktayı, üç işçi konfederasyonu koruyacak.

İstanbul Valiliği’nin sendikacılarla yaptığı güvenlik toplantısında, Taksim Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı Türk-İş’in, The Marmara Oteli’nin önündeki büyük bayrak direği Hak-İş’in, Kazancı Yokuşu’ndaki bayrak direkleri de DİSK’in korumasına bırakıldı. İstanbul Valisi Muammer Güler, sendikacılarla yaptığı toplantıda, “Biz Taksim’e polisi sokmuyoruz ama buraları da size emanet ediyoruz” dedi. Hak-İş Başkanı Salim Uslu, “Taksim’e polis girmeyeceği için buradaki kritik yerlerin güvenliğinin bir şekilde sağlanması gerekiyor. Bu noktalar da meydandaki Atatürk Anıtı ile bayrak direkleri. Geçmişte olduğu gibi yine birileri, bu bayrak direklerine tırmanıp, buralardaki bayrakları indirip, yerine başka bayrak ya da posterler asmasın diye buralar bize emanet edildi” diye konuştu.
Eylemler erken başladı
Beyoğlu’nda dün bir grup 1 Mayıs 1977’deki olayları protesto etti. Taksim Tramvay Durağı’nda toplanan ve kendilerine 1 Mayıs Bileşenleri diyen grup, “1 Mayıs Şehitleri Ölümsüzdür” yazılı pankart açıp, “1 Mayıs’ta 1 Mayıs meydanındayız” ve “Yaşasın 1 Mayıs” sloganları atarak Kazancı Yokuşu’na yürüdü. Grup, daha sonra burada 1 Mayıs 1977’de ölenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ali Rıza Küçükosmanoğlu, grup adına yaptığı basın açıklamasında, “1 Mayıs’ta, Taksim’in kazanılması için çetin bir mücadele sergilendi. 2010 1 Mayısı’nda Taksim’in emekçilere açılması, bu mücadelenin sonucudur. Taksim işçi ve emekçiler tarafından kazanılmıştır” dedi. Kazancı Yokuşu’na karanfiller bırakan grup, daha sonra dağıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!