Taksim Meydanı’nda polise silahlı saldırı

Güncelleme Tarihi:

Taksim Meydanı’nda polise silahlı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2015 14:40

Son dönemde artan polise yönelik saldırıların 3’üncüsü dün Taksim Meydanı’nda gerçekleşti. Meydana, eski model tam otomotik silahla gelen sarı saçlı, siyah kıyafetli bir kadın, meydandaki sivil polis araçlarına ateş açtı. Araçlara ve sağa sola ateş açan kadın, silahın şarjöründeki mermi bitince tabancasını çekerek rastgele ateş açtıktan sonra kaçtı. Eylemin yasadışı DHKP-C örgütünce yapılmış olabileceğini değerlendiren polis, kadını yakalamak için operasyon başlattı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Haberin Devamı



ÖNCE OTOMATİK SİLAH SONRA TABANCA

Haberin Devamı

Dün saat 14.30’da Taksim Meydanı silah sesleriyle yankılandı. Meydanda, toplumsal olaylara müdahale için bekletilen Güvenlik Şube Müdürüğü’ne ait ses yayın aracı ve personel aracı hedef alındı. Sıraselviler Caddesi yönünden gelen kadın otomatik silahıyla araçlara doğru ateş açtı. İlk ateşin ardından havaya, sağa ve sola doğru ateş ettiği belirtilen kadın, şarjördeki mermi bitinci silahı yere attı. Daha sonra tabancasını çekti ve yine sağa-sola ateş açarak Tarlabaşı’na doğru kaçtı. Saldırıda kurşunlardan birinin Güvenlik Şube Müdürlüğüne ait anons aracına, birinin ise sivil polis aracına isabet ettiği belirtildi. Olay sırasında araçlarda polis bulunmadığı bildirildi. Saldırının ilk şokunu atlatan polis, kadını yakalamak için Tarlabaşı’na bağlı sokaklar ve Dolapdere’de operasyon başlattı. Sarı saçlı, 1.60 boylarında, siyah kıyafetli kadının kimliğinin tespiti için kısa sürede bölgedeki kamera görüntüleri toplandı. Görüntüler fotoğraf haline getirilerek Emniyet arşivindeki fotoğraflarla karşılaştırılmaya başlandı. Saldırganın attığı silah Polis Kriminal Laboratuvarı’nda incelendi. Otomatik silahın eski model ve Çin üretimi olduğu saptandı. Polis, eşkalini belirlediği saldırganı yakalamak için Sirkeci Garı’nın da aralarında bulunduğu 3 adrese baskın yaptı ancak bulamadı.
Polis, 25-30 yaşlarındaki kadının DHKP-C adına eylem yaptığını değerlendirirken, kimlik tespitinin ardından daha net saptama yapılabileceği belirtildi.

Haberin Devamı

İŞTE OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR

Taksim Meydanı’nda polise silahlı saldırı

EMNİYET: SİLAHLA KARŞILIK VERİLDİ

Emniyet Müdürlüğü’nden olaya ilişkin yapılan açıklamada, kurşun yağdıran kadına silahla karşılık verildiği belirtilerek şöyle denildi: “30.01.2015 Cuma günü saat 14.30 sıralarında Beyoğlu ilçesi Taksim Meydanı’nda bulunan sivil polis otosuna yönelik bir bayan şahıs tarafından otomatik tabanca ile silahlı saldırı olayı gerçekleştirilmiştir. Saldırganın olayı gerçekleştirmesi üzerine emniyet görevlilerince silahla karşılık verilmiş, daha sonra saldırgan silahını olay yerine atıp kalabalıktan yararlanarak kaçmıştır. Konu ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.”

Haberin Devamı

ŞÜPHELİ PAKET

Saldırganın kaçmasından sonra olay yerinin yakınında bulunan şüpheli bir paket, bomba uzmanları tarafından patlatıldı. Paketten çöp çıktı.

1 POLİS ŞEHİT OLMUŞTU

Yeni yılın ilk günlerinde, DHKP-C adına Dolmabahçe Sarayı’ndaki saygı nöbeti tutan polislere el bombalı ve eski model otomatik tabancalı eylem düzenleyen Fırat Özçelik yakalanmıştı. Nöbetçi kulubesine atılan el bombası patlamazken, kulübeye açtığı ateş de kurşun geçirmez cam sayesinde etkili olmamıştı. Dolmabahçe saldırısından 4 gün sonra bu kez de Sultanahmet’teki Turizm Şube Müdürlüğü terör saldırısına hedef olmuştu. İçeri girmeye çalışan Dağıstanlı terörist Diana Ramazanova, polis Kenan Kumaş’ın engel olması üzerine üzerindeki bombayı patlatmıştı. Polis memuru Kenan Kumaş şehit olmuş, 2 polis hafif yaralanmıştı.

Haberin Devamı

Taksim Meydanı’nda polise silahlı saldırı

SALDIRGANIN KAÇIŞ ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Taksim'de polis noktasına ateş açan saldırgan kadının kaçış anı güvenlik kamerasına yansıdı. Siyah kıyafet giydiği görülen kadın saldırı sonrası hızla koşarak uzaklaşıyor. Çevredeki vatandaşlarda SİLAH sesleri üzerine koşarak kaçıyor.

Taksim Meydanı’nda polise silahlı saldırı

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden Taksim'de polise yönelik silahlı saldırı olayıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi;

"30.01.2015 Cuma günü saat:14.30 sıralarında Beyoğlu İlçesi Taksim Meydanı'nda bulunan sivil polis otosuna yönelik bir bayan şahıs tarafından otomatik tabanca ile silahlı saldırı olayı gerçekleştirilmiştir.

Saldırganın olayı gerçekleştirmesi üzerine emniyet görevlilerince silahla karşılık verilmiş, daha sonra saldırgan silahını olay yerine atıp kalabalıktan yararlanarak kaçmıştır."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!