Taksim Dayanışması'ndan 'Forum' kararı

Güncelleme Tarihi:

Taksim Dayanışmasından Forum kararı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2013 18:40

Taksim Dayanışması tarafından düzenlenen basın açıklamasında Gezi Parkı için parkta forum oluşturacaklarını duyurdu. Forumlar ortak karar alınana kadar sürecek.

Haberin Devamı

Taksim Dayanışması adına dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşen TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman eylemcilere dün ilettikleri talepleri okudu. Daha sonra Can Atalay bir konuşma yaptı, Atalay, "Sanatçılara, aydınlara baskı yaparak çevremizdeki haleyi zayıflatmaya, inceltmeye çalışıyorlar. Biz beraber karar alacağız. Buradaki eğilimleri beraber göreceğiz. Başta Taksim olmak üzere ülkedeki kent meydanlarındaki siyaset yasağını sürdüremezler buna izin vermeyeceğiz" dedi.

Bilge Seçkin ise "Başbakanla yapılan görüşmenin ardından Gezi sakinleri buranın gidişatı hakkında bir karar verecekler. Bunun için de Gezi Parkı 7 bölüm olarak forumlar halinde tartışacak ve eğilimini ortaya çıkaracak. Herkesin eşit söz hakkı var ve bu eşit söz hakları çerçevesinde bir eğilim çıkmasını bekliyoruz. Genel

/images/100/0x0/55ea589cf018fbb8f879f428
olarak zaten buradaki eğilimlere uygun olarak bir çalışma yürütüyor Taksim Dayanışması, ama kritik bir eşikte olduğumuz için herkesin zaten kendi iradesiyle geldiği bir yer burası, insanların bu iradelerini beyan etmelerini bekliyoruz bu forumlarda ve bu irade çerçevesinde bir karar alınacak" diye konuştu. Forumların belli bir süresinin olmadığını ifade eden Seçkin, ortak bir sonuç çıkana kadar devam edeceğini aktardı. Bu arada CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Okan Bayülgen parka ziyarette bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!