Taksim Dayanışma'nın sözcüsüne sürgün

Güncelleme Tarihi:

Taksim Dayanışmanın sözcüsüne sürgün
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2013 10:14

Gezi Parkı olaylarının sembol sivil toplum örgütü olan ve 120’nin üzerinde dernek, oda ve kuruluşun oluşturduğu Taksim Dayanışması’nın sözcülüğünü yapan İstanbul Şehir Plancıları Odası Başkanı Tayfun Kahraman, Gaziantep'e gönderildi.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'nda uzman olarak çalışan Kahraman, kendisine dün tebliğ edilen bir yazıyla Gaziantep Koruma Kurulu'nda görevlendirildi.

Olayı  Twitter’daki hesabından doğrulayan Kahraman, ''Bir ay süreyle Antep'te geçici görevlendirildim. Twitter'a yansıyan haberler doğrudur. Bi ay süreyle Antep'te görev yapacağım'' diye açıklama yaptı.

Taksim Dayanışmanın sözcüsüne sürgün

''OLAYI KİŞİSELLEŞTİRMEYECEK''

Şehir Plancıları Odası Başkanı Necati Uyar, Taksim Dayanışması!nın sözcüsü Tayfun Kahraman ile ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Bakanlık tarafından farklı görevlendirmeler ihtiyaca göre oluyor fakat Tayfun Kahraman'ın İstanbul Şube Başkanı olması böyle bir karar verilirken dikkate alınmalıydı. Hele de gündemin bu kadar yoğun olduğu bir dönemde ... Tayfun olayı kişiselleştirmeyi düşünmüyor. Gezi Parkı olaylarında yaşamını, gözünü kaybeden yaralananlar varken bu olayı kişiselleştirerek tavır almayı doğru bulmuyor. Ben de bakanlığın Tayfun’a, Gaziantep'te ihtiyacı olduğunu düşünmek istiyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!