Taksici bir anda yollarını kesti. Araçtaki yolcular çığlık çığlığa...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2018 12:08

UBER sürücülerine yönelik saldırılara bir yenisi dün gece Şişli'de eklendi. Taksici, içinde yolcu olan UBER aracına saldırdı. Aracın içindeki şoke olan yolcular çığlık çığlığa 'Manyak bu' diye bağırırken hem polisi aradı hem de o anları görüntüledi.

Haberin Devamı

Taksici bir anda yollarını kesti. Araçtaki yolcular çığlık çığlığa...
İki yolcusuyla birlikte Harbiye'de ilerleyen UBER aracının önü bir taksi tarafından kesildi. Yola çapraz park eden taksi sürücüsü demir levye ile aşağı indi. O anlarda UBER'deki yolcular büyük panik yaşadı.

Yaşadıkları şokun etkisiyle çığlık çığlığa 'Manyak bu' diye bağıran yolculardan biri yaşananları telefonla polis ihbar hattına anlatırken, diğeri de cep telefonuyla görüntüledi. Yolculardan biri UBER sürücüsüne ''Camını kapat'' dedi. UBER sürücüsü, lastiğini patlatmaya çalışan taksi sürücüsünü etkisiz hale getirmek için direksiyonu üzerine kırdı.

Açılan trafiği fırsat bilen UBER sürücüsü olay yerinden kaçarken taksici bu kez de elindeki levye ile cama vurdu. O anlar cep telefonu tarafından görüntülendi.

Haberin Devamı

SALDIRIYA UĞRAYAN ŞOFÖR: TAKSİCİ TERÖRÜNDEN BIKTIK

Şişli’de aracında müşteri bulunduğu sırada saldırıya uğrayan şoför İrfan Er yaşanan panik anlarını anlattı:
“Nişantaşı’ndan müşterilerimi aldım ve yola çıktım. Bir süre sonra arkamdan bir taksici korna çalmaya başladı. İlk önce tanıdık zannettim. Yavaşladım, sol tarafıma yanaştı ve camını açtı. Bana ‘hırsızlar, şerefsizler’ ve ağza alınmayacak küfürler etmeye başladı. Ben de kendisine aracımda kadınların olduğunu ve susmasını söyledim. Yoluma devam ettim. Ancak beni takip etmeye başladı. Yol boyunca önümü kesmeye çalıştı. En sonunda Harbiye’de ışıklarda aracını yolun ortasına çekti. Taksinin bagajından bıçağı aldı ve üzerimize gelmeye başladı. Bıçakla aracımın tekerini parçaladı, camlara yumruk attı. Ben müşterilerimin güvenliği açısından kapıları kilitledim ve karşılık vermedim. Hırsını aldıktan sonra kaçmaya başladım. Patlak lastikle bir süre ilerledim ve lastikçi buldum. Lastiğimi yaptırdıktan sonra müşterilerimi Florya’da bulunan otellerine bıraktım.”

‘CAN VE MAL GÜVENLİĞİMİZ YOK’

Er, daha sonra Feriköy Polis Merkezi’ne giderek taksi şoföründen şikâyetçi olduğunu ve hukuki yollardan hakkını arayacağını söyledi. Müşterilerin can güvenliğini sağlamakta güçlük çektiklerini vurgulayan Er şöyle devam etti:
“İstanbul’da biz artık taksici teröründen bıktık. Bizler alıştık ancak müşterilerimizi bile taciz etmeye başladılar. Bir bıçakla taksicinin ne işi olabilir. Biz taksici deyince eskiden, hatırı sayılır, saygın insanlar gelirdi akla. Bugünkü taksicilerin çoğu ise madde bağımlısı. Can ve mal güvenliğimiz yok. İstanbul Emniyetinden bu konuda acil yardım bekliyoruz. Kendi canımızı geçtik, müşterilerimizin can güvenliğini sağlamakta güçlük çekiyoruz. Acil bir çözüm bekliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!