Taksi gaspçısı yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Taksi gaspçısı yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2011 12:20

ESENLER’de bindiği taksi şoförünü tabanca ile tehdit ederek 105 TL ve cep telefonunu gasp ettiği iddia edilen 40 yaşındaki Ziya G., bir işyerinin güvenlik kamerasına takılınca polis tarafından gözaltına alındı.

Dün saat 04.00 sıralarında Ali Aygün’ün kullandığı taksi, silahlı bir kişi tarafından gasp edildi. Gaspçı, Aygün’ün üzerinde bulunan 105 TL ve cep telefonunu alarak kayıplara karıştı. Olayın ardından Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne bağlı ekipler gaspçıyı yakalamak için çalışma başlattı. Taksi şoförünün verdiği eşgal bilgisi üzerine çalışmalarını derinleştiren dedektifler ilk olarak olay yeri ve çevresindeki MOBESE ve bazı işyerlerinde bulunan güvenlik kameralarını inlemeye başladı. Polisin bu çalışması sonucunda bir işyerinin güvenlik kamerasında gasp olayını gerçekleştiren şüphelinin izine rastlandı. Görüntüleri alarak emniyette taksi şoförü Ali Aygün’e izleten dedektifler, emniyetteki kayıtlardan zanlının Esenler’de oturan Ziya G. olduğunu tespit etti. Bunun üzerine ekipler sabah saatlerinde Ziya G.’nin oturduğu Karabayır Mahallesi’ndeki eve operasyon düzenledi. Operasyonda Ziya G. kıskıvrak yakalanırken, evde taksi şoförü Ali Aygün’e ait cep telefonu da ele geçirildi.

Emniyetteki sorgusu tamamlanan Ziya G., Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. Şüpheli Ziya G.’nin hırsızlık, uyuşturucu bulundurmak gibi suçlardan poliste 10’un üzerinde kaydı bulunduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!