Takım elbiseli dolandırıcı yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Takım elbiseli dolandırıcı yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2011 12:44

SAMSUN’da dolandırıcılıktan sabıkalı 58 yaşındaki Ali Z., 6 ay içinde takım elbise giyip kendisini öğretmen, sağlıkçı ve okul müdürü gibi meslek guruplarından gösterip 11 kişiden 5 bin TL dolandırdığı iddiasıyla polis tarafından yakalandı. Şüpheli, suçlamaları kabul etti.

Yaklaşık 6 ay önce Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne başvuran devlet memuru 49 yaşındaki Sami A. "İsmini Ali olarak bildiğim güzel Türkçe kullanan, takım elbiseli ve kendisinin sağlık memuru olduğunu söyleyerek evindeki değeri 3 bin TL olan bilgisayar ve malzemelerini 750 TL’ye satabileceğini söyledi.

Ben de kabul edip kendisine 750 TL verdim. Malzemeleri almaya giderken kayıplara karıştı" diyerek şikayette bulundu. Bu şikayetin ardından çeşitli tarihlerde emniyet müdürlüğüne gelen devlet memuru ve işyeri sahibi olan 10 kişi daha kendisini sağlıkçı, öğretmen, muhasebeci olarak tanıtan Ali isimli kişi tarafından toplamda 4 bin 250 TL dolandırıldıklarını belirterek şikayette bulundu.

Şikayetlerin ardından soruşturma başlatan polis, ifadeler ve işyeri kamera kayıtlarından olayı gerçekleştiren kişinin dolandırıcılık suçundan sabıkası bulunan Ali Z. olduğunu belirledi. Yaklaşık 6 ay süren çalışmanın ardından polis, şüphelinin İlkadım İlçesi Adalet Mahallesi’ndeki evini belirleyip baskın yaptı. Yapılan baskında yakalanan Ali Z. suçlamaları kabul etti. 11 mağdur ise Ali Z.’yi teşhis etti. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürerken başvuran kişi sayısında da artış olabileceği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!