‘Takım elbiselerini göremiyoruz’

Güncelleme Tarihi:

‘Takım elbiselerini göremiyoruz’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2017 22:17

15 TEMMUZ darbe girişiminin İstanbul ayağını organize ettikleri iddiasıyla 23 askerin yargılandığı dava Silivri’de başlarken şehit aileleri sanıklara uzak bir yere oturtulunca isyan etti.

Haberin Devamı

Bir şehit yakını, “Takım elbiselerini göremiyoruz sayın hâkimim” diye bağırdı. 15 Temmuz İstanbul ana davası olarak anılan davaya Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, TBMM, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bireysel olarak katılma talepleri kabul edildi.

MAAŞLARA TEPKİ

Davanın ilk duruşması dün Silivri’de İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görüldü. Duruşmaya İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ve vekili Fatih Karakuş duruşma savcısı olarak bizzat katıldılar. 23’ü de üst rütbeli subay olan sanıklar ‘Yurtta Sulh Konseyi’nin de üyeleri olmakla suçlanıyor. Sanıklardan 15’i tutuklu, diğerleri firari. Sanıklara kimlik tespitleri sırasında, tutuklanmadan önceki kazançları da soruldu. En düşüğü 5 bin TL maaş alan sanıklara, şehit yakınları “Haram olsun” diye laf attı. Bazı avukatlar sanıklara yönelik “katiller” ifadesini kullanınca, Mahkeme Başkanı Cem Karaca yargılamanın devam ettiğini, bu ifadenin yargılama sonunda ortaya çıkacağını söyledi. Mağdur avukatlarından Bülent Demir de söz alarak, “İhsası reyde bulundunuz. Yani tarafsızlığınızı kaybettiğinizi düşündüğümüzden dolayı reddi hâkim talebinde bulunuyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!