Tahta köprüden geçen iki kız dereye düştü: Biri öldü, biri kayıp

Güncelleme Tarihi:

Tahta köprüden geçen iki kız dereye düştü: Biri öldü, biri kayıp
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2012 14:37

Karaman’ın Ermenek İlçesi’ne bağlı Aşağı Çağlar Köyü’nde büyükbaş hayvan otlatmaya giden 17 yaşındaki Hava İzgir ile 23 yaşındaki Fadime Saraç, köprü olarak kullanılan tahtaların üzerinden geçerken dengelerini kaybedip dereye düştü. Suda boğularak ölen Saraç’ın cesedi köylüler tarafından bulunurken, kayıp olan İzgir’in bulunması için çalışma sürüyor.

Haberin Devamı

Olay, bugün saat 09.00 sıralarında Aşağı Çağlar Köyü Sugözü Mevkisi’nde meydana geldi. Hava İzgir ile Fadime Saraç, büyükbaş hayvanlarını otlatmak için Sugözü Mevkii’ne gitti. İzgir ile Saraç, burada Göksu Nehri’nden Güneyyurt Sulama Kanalı’na su akışını sağlayan derenin üzerine köylüler tarafından yapılan ve köprü olarak kullanılan tahtaların üzerinden geçerken, iddiaya göre dengelerini kaybetmeleri sonucu dereye düşüp suyun akıntısına kapıldı. Aileleri saat 10.00 sıralarında kızlarının eve dönmediğini görünce merak edip aramaya çıktı. Yapılan aramada suda boğularak ölen Fadime Saraç’ın cesedi düştüğü yerin yaklaşık 600 metre ilerisinde yakınları ve köylüler tarafından çıkartıldı. Hava İzgir’e ulaşılamayınca Jandarmaya haber verildi. Jandarma da Mersin İl Sivil Savunma Müdürlüğü Arama Kurtarma ekiplerini çağırdı. Hava İzgir’in bulunması için dalgıçlar tarafından yapılan arama çalışması sürüyor.

Fadime Saraç’ın babası Muzaffer Saraç’ın geçen yıl eylül ayında, aynı bölgenin yakınında dereye düşüp suda boğulduğunu belirten muhtar İbrahim Başar, şöyle dedi:

”Köprü yaklaşık 6 metre uzunluğunda ve 1 metre eninde. Köylüler tarafından yapılmış. Herhangi bir direk falan yok. Dere kenarına taşların üzerine konup asma köprü şeklinde kullanılıyordu. Çobanlar ve o bölgedeki tarla sahipleri kullanıyordu. İki kızımız da köprüden geçerken dengelerini kaybedip düşmüş.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!