“Tahşiyecilere kumpas” davasında iddianamenin okunmasına başlandı

Güncelleme Tarihi:

“Tahşiyecilere kumpas” davasında iddianamenin okunmasına başlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2016 16:32

Paralel Devlet Yapılanması'nın (PDY) “Tahşiyecilere kumpas” kurduğu iddiasıyla aralarında firari sanık Fetullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin de bulunduğu 10'u tutuklu 33 sanığın yargılandığı davada, iddianamenin okunmasına geçildi.

Haberin Devamı

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, avukatların usule ilişkin talepleri ile iddianamenin bazı bölümlerinin okunmamasına ilişkin beyanları alındı.

Sanık avukatlarından Ömer Kavili, önceki duruşmada yaptıkları reddi hakim talebinin bir üst mahkeme tarafından reddedildiğini ancak bu mahkemeye de itiraz da bulunduklarını belirterek, sonucunun henüz kendilerine gerekçeleriyle tebliğ edilmediğini, bu nedenle iddianamenin okunmasına geçilemeyeceğini öne sürdü.

Fetullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak da müvekkili hakkında “terör örgütü kurmak” suçundan daha önce bir davanın açıldığını ve beraat ettiğini belirterek, bu nedenle başka bir dava açılamayacağını savundu. Avukat Albayrak, bu nedenle bu suçtan davanın düşürülmesini talep etti. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Canel Rüzgar, bu talebin daha önce reddedildiğini bu nedenle yeniden bir karar vermeyeceklerini açıkladı.

Mahkeme heyeti, iddianamenin tamamının okunmasına karar vererek, duruşmaya ara verdi.

Verilen aranın ardından duruşmada, zabit katibi tarafından iddianamenin okunmasına geçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!