Tahran’da üçlü temas

Güncelleme Tarihi:

Tahran’da üçlü temas
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2018 22:06

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, üçlü liderler zirvesi için cuma günü gideceği Tahran’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile baş başa görüşecek. ABD’nin uyguladığı yaptırımlar sonrasında üç liderin ilk kez bir araya geleceği zirvede Suriye ve İdlib’deki son durumun yanı sıra milli paralarla ticaret konusu da ele alınacak.

Haberin Devamı

Suriye sorununun çözümüne ilişkin ilki Soçi’de, ikincisi Ankara’da yapılan Astana sürecinin üçüncü toplantısında Erdoğan, mevkidaşları Putin ve Ruhani ile baş başa görüşmeler yapacak. ABD’nin İran’a yönelik ambargo kararının ardından üç liderin ilk kez bir araya geleceği zirvede Suriye’deki savaşın diplomatik yollardan sona erdirilmesi için başlatılan Astana süreci ele alınacak. Zirvede İdlib’de son günlerde yaşanan gelişmeler de liderlerin en önemli gündem maddesi olacak.

ABD’NİN YAPTIRIMLARI

Erdoğan, günübirlik Tahran temasları kapsamında Putin ve Ruhani ile baş başa görüşmeler de yapacak. Zirvede ABD’nin 3 ülkeye karşı uyguladığı yaptırımlar da konuşulacak. Erdoğan, dolara bağımlılığın azaltılması için yerli para birimleriyle ticaret konusunu gündeme getirecek. Ankara’nın Moskova’dan alacağı S-400 füze savunma sistemlerinde son aşama da ele alınacak.

BAKMADAN GEÇME!