Tahran önce de Türkiye’ye saldırdı

Güncelleme Tarihi:

Tahran önce de Türkiye’ye saldırdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2011 00:00

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İran’ın Türklerle rekabet ettiğini ve Türkiye’ye karşı saldırganca bir tavır izlediğini savundu.

Haberin Devamı

Clinton, Reuters’e verdiği demeçte bir soruyu yanıtlarken, “İran’ın, Suudi Arabistan’ın Washington Büyükelçisi Adil El Cubeyr’e yönelik suikast planının ortaya çıkarılmasından önce de, şiddetli bir biçimde Türkiye’ye saldırdığını” söyledi.

Bakan Clinton, “Türkiye’ye saldırıyordu çünkü Türkiye, füze saldırılarına karşı NATO’nun korunması için NATO radarını topraklarında konuşlandırmada bizimle anlaştı. Türkiye’ye saldırıyordu çünkü Türkiye, İslam’ı kabul ediyor ancak son yıllarda başardıklarıyla daha uyumlu bir çizgi izleyen laik devletleri savunuyordu. Bu gerçekten Türkiye’ye karşı olanca gücüyle bir saldırıydı” diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili, Çin, Rusya ve Türkiye’ye bilgilendirme amacıyla üst düzey heyetler gönderdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Bakanlık önceki gün “bazı ülkelerin İran’a yaptırımları uygulamadıklarını” duyurmuştu. Ayrıca bakanlık, olayla ilgili İran yönetimiyle “doğrudan temasa” geçtiklerini belirtti. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!