"Tahliyemi istiyorum demekten utanıyorum, beraatımı istiyorum"

Güncelleme Tarihi:

Tahliyemi istiyorum demekten utanıyorum, beraatımı istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2012 17:50

Duruşmada söz alan tutuklu sanık Prof. Dr. Büşra Ersanlı "Evimden alınan notların tamamı toplantı notlarıdır. Çoğunluğu da akademik toplantılara aittir. BDP'ye giriş sebebim, Türkiyelileşme projesiyle bağlantılıdır. Şiddete metod olarak asla güvenmiyorum. Tahliyemi istiyorum demekten utanıyorum, beraatımı istiyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 140'ı tutuklu 205 sanık hakkında açılan davanın 7. duruşması sona erdi. Özel Yetkili İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri’deki büyük duruşma salonunda gerçekleştirilen oturumda, 2 bin 401 sayfalık iddianamenin 352. sayfasına kadar okunmasının ardından sanık ve avukatların talepleri alınmasına geçildi. Mahkeme heyeti, Kürtçe savunma taleplerinin reddedildiği ara karar doğrultusunda, yalnızca Türkçe beyanda bulunan sanıkların talepleri dinlendi. Avukatların tekrar Kürtçe savunma hakkı ve tercüman talebinde bulunması üzerineyse heyet, talebi yeniden oy birliğiyle reddetti. Tahliye talebinde bulunan sanıklar, ayrıca KCK isimli bir örgütün varlığından haberdar olmadıkları ve yalnızca BDP çerçevesinde faaliyet yürüttükleri yönünde savunma yaptı.

Haberin Devamı

"TAHLİYEMİ İSTİYORUM DEMEKTEN UTANIYORUM, BERAATIMI İSTİYORUM"

Sanıklardan Prof. Dr. Büşra Ersanlı da, aleyhinde gösterilen delillerin tamamının konferans notları ve bilimsel çalışmalara ilişkin notlar olduğunu öne sürdü. Yılda 100'e yakın konferansa katıldığını anlatan Ersanlı, sosyal demokrat ve sosyalist nitelikteki birçok grubun etkinliğine katıldığını belirtti. BDP’nin siyaset akademilerinde verdiği derslerin terör örgütüne üye kazandırmaya dönük olduğu iddiasını reddeden Ersanlı, BDP’ye üye olma sebebini ‘çözüm üretebilecek alternatif bir muhalif harekete katkı sunma isteği’ olarak dile getirdi. İddianamede delil olarak yer alan notların bir kısmının siyaset akademisi dersleriyle ilgili olduğunu, ancak çoğunun akademik toplantılarla alakalı notlar olduğunu savunan Ersanlı, "Evimden alınan notların tamamı toplantı notlarıdır. Çoğunluğu da akademik toplantılara aittir. BDP'ye giriş sebebim, Türkiyelileşme projesiyle bağlantılıdır. Şiddete metod olarak asla güvenmiyorum. Tahliyemi istiyorum demekten utanıyorum, beraatımı istiyorum" diye konuştu. Taleplerin alınmasına ara veren heyet, duruşmayı yarın saat 09.30'a erteledi. Yarınki duruşmada öğleye kadar taleplerin alınmasına devam edileceği ardından ise taleplerin değerlendirileceği öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!