Tutuklu Yunan askerlerin serbest bırakılmasından sonra Yunan Bakan'dan flaş davet

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2018 07:09

EDİRNE’de cezaevinden tahliye edildikten sonra sağlık kontrolünden geçirilen Yunan askerler teğmen Angelos Mitretodis ile astsubay çavuş Dimitris Kouklazis, geniş güvenlik önlemleriyle Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine götürüldü. Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, 2 Yunan askerin tahliye edilmesinin ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı Yunanistan'a davet ettiği bildirildi.

Haberin Devamı

Camları siyah bir minibüsle Çorlu’ya götürülen askerlerin geleceği havaalanında Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü de Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekipleriyle geniş güvenlik tedbiri aldı.

Askerleri taşıyan konvoyu Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç karşıladı. İçeri alınan Yunan askerlerin görüntülenmemesi için basın mensupları havaalanına yaklaştırılmadı.

Tutuklu Yunan askerlerin serbest bırakılmasından sonra Yunan Bakandan flaş davet
Türk sınırına 253 metre yasa dışı olarak girdikleri gerekçesiyle 5.5 aydır tutuklu olan askerler Yunanistan’ın gönderdiği özel uçağa bindirilerek ülkelerine döndü.

Tutuklu Yunan askerlerin serbest bırakılmasından sonra Yunan Bakandan flaş davet

Haberin Devamı

YUNANİSTAN SAVUNMA BAKANI, HULUSİ AKAR'I DAVET ETTİ

Bu arada Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos'un, Türkiye'de tutuklu yargılanan 2 Yunan askerin tahliye edilmesinin ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı Yunanistan'a davet ettiği bildirildi.

Yunanistan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Edirne'de askeri bölgede yakalandıktan sonra tutuklu yargılanan Yunan ordusuna mensup iki askerin dün tahliye edilmesinin ardından Kammenos'un Akar'ı telefonla aradığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Savunma Bakanı Panos Kammenos, Türkiye'nin Savunma Bakanı Hulusi Akar ile telefonda konuştu. Kendisine iki Yunan askerin serbest bırakılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve onu resmi ziyaret için Yunanistan'a davet etti."

Tutuklu Yunan askerlerin serbest bırakılmasından sonra Yunan Bakandan flaş davet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!