Tahkim Kurulu 5 üye ile devam

Güncelleme Tarihi:

Tahkim Kurulu 5 üye ile devam
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2005 18:02

Tahkim Kurulu, 5 üye ile göreve devam etme kararı aldı. Başkan Selçuk Öztek, yaklaşan İsviçre maçı öncesi konsantrasyonun bozulmasına izin vermek istemediklerini ve 5 üye ile geçici olarak göreve devam etme kararı aldıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Tahkim Kurulu Başkanı Selçuk Öztek, son günlerde meydana gelen olaylar ve istifalarla ilgili olarak İstanbul Mövenpick Otel'de yapılan toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında iki noktada çok cididi rahatsızlık yaşadıklarını söyledi. Başkan Öztek, ilk olarak federasyonun Tahkim Kurulu'na sahip çıkmak ya da yanında olmak bir yana  kendilerini "hasım" gibi görmesinden büyük üzüntü duyduklarını söyledi.


İkinci olarak da "Tahkim Kurulu'nun şu veya bu organa mesaj göndermek için bir manevra alanı olarak kullanması" çabasının kendilerini rahatsız ettiğini belirten Öztek, "Tahkim Kurulu, genel kurul tarafından seçilmiş ve sadece ona hesap vermek durumunda olan bir kuruldur. Kimsenin manevra alanı değildir" dedi.

Bu gelişmeler karşısında Tahkim Kurulu üyelerinin üzüldüğünü ve  infial yaşadıklarını belirten Öztek, "Saygı ve nezaket sınırlarını aşan bu eleştiriler, hatta tehdit boyutuna ulaşmıştır. Tehditler hepimize yapılmıştır. Bu asılsız ve ağır suçlamaları reddetmek durumundayız. Tahkim Kurulu, hiç kimsenin manevra alanı değildir. Bu yaşananlar bizim TK üyeliğimizi ciddi boyutta gözden geçirmeke durumunda bırakmıştır. İsviçre maçının konsantrasyonunun bozulmaması için Tahkim Kurulu olarak 5 üye ile geçici olarak göreve devam etme kararı aldık" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!