Taciz sanığından ‘itibar’ şikâyeti

Güncelleme Tarihi:

Taciz sanığından ‘itibar’ şikâyeti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2016 21:33

Manisa’nın Ahmetli ilçesinde, küçük kız çocuğuna cinsel taciz suçundan sekiz yıl dört aya mahkum olan 68 yaşındaki P.Ö.A., yargılama sürerken bir kadın derneğinin dağıttığı bildiride kendisine hakaret edildiği yönünde şikayette bulundu. Bu şikayet üzerine tacize uğraşan küçün kızın babası, annesi, dedesi, babaannesi, anneannesi, halası ve avukatına sanık P.Ö.A.’nın “itibarını zedeledikleri” iddiasıyla hakaret suçundan dava açıldı.

Haberin Devamı

Manisa’nın Ahmetli ilçesindeki taciz vakası 2012’de meydana geldi. Bugün dokuz yaşında olan İ. adlı kız çocuğu iki yıl önce “Dede” diye seslendiği 68 yaşındaki P.Ö.A.  tarafından birden çok kez cinsel istismara uğradı. P.Ö.A.’ya “çocuğun cinsel istismarı” suçundan dava açılmıştı. Bu dava görülürken, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 18 Ağustos 2015’te, sanığın ceza alması için ilçede stant açarak, imza kampanyası başlattı.

Kampanyaya, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer destek verdi ve bir basın açıklaması yapıldı. Açılan standa, küçük İ.’nin annesi N., babası H., babaannesi M., dedesi V., anneannesi H., halası B., avukatları Nilay Geylan Yorgancıoğlu, CHP İlçe Başkanı Kamuran Keskin de vardı.Aynı anda stantta, halkı imza vermeye çağıran bir bildiri dağıtıldı. “Çocuk tacizcizi tutuklansın, küçük kızımız özgür ve güvenli büyüsün” başlıklı bu bildiride, delillere rağmen istismarcı P.Ö.A.’nın tutuklanmadığı vurgulandı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Bildiride, “Bu kampanyayla küçük İ.’yi istismar eden kişinin özgürce sokakta gezmesini, kızımızı ve başka çocukları istismar edip daha zarar vermesini önlemek istiyoruz. Tutuklanması için Adalet Bakanlığı’na sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Lütfen İ.’nin ve diğer çocukların özgürce ve yarından endişe etmeksizin yaşayabilmesi için kampanyamızı imzala” denildi. Komşusu aracılığıyla bildiriyi edinen P.Ö.A., suç duyurusunda bulundu. Hakkındaki davanın sürdüğünü ve kesin bir hüküm verilmediğini belirten P.Ö.A., “Müştekiler mahkemeyi etkilemek için çeşitli yollara başvurmaktalar. Bu şekil bir olay yapılarak, toplumda aşağılanıyorum, küçük düşürülüyorum, itibarım zedeleniyor” dedi.

Ahmetli Emniyet Müdürlüğü’ne çağrılan ailenin ifadeleri alındı. İ.’nin ailesi, yapılan açıklama ve dağıtılan bildiride kimsenin küçük düşürülmediğini ifade etti. Ardından Savcı Burak, dokuz kişi hakkında “hakaret” suçundan dava açtı. İddianamede, sanıkların “fikir ve eylem birliği içerisinde” hareket ederek bildiriyi ilçe merkezi ve yol üzerinde dağıtarak hakaret suçunu işledikleri ifade edildi. Bildiride sanığın adının geçmediği vurgulanırken, “İsmi açıkça belirtilmiş olmasa da Ahmetli’nin küçük bir ilçe olması, broşürü gören tanıkların P.Ö.A.’yı anlamaları karşısında hakaret suçunun oluştuğu” savunuldu. Turgutlu 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması, 5 Eylül 2016’da görülecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!