'Tabutunda yüzünü gördüm, gülüyordu'

Güncelleme Tarihi:

Tabutunda yüzünü gördüm, gülüyordu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2010 16:06

TUNCELİ'nin Nazimiye İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin Sarıyayla Jandarma Karakolu'na düzenlediği saldırıda şehit düşen 4 askerden Jandarma Komando Er Ahmet Eyce, memleketi Sivas'ta gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidi son yolculuğuna yaklaşık 20 bin kişi uğurlarken, katılanlar teröre lanet yağdırdı. Şehidin amcası Ali Eyce, “Ben şehidimin tabutunda yüzünü gördüm, gülüyordu. Gülerek gidiyordu” diyerek gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

CENAZE TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR

Askeri uçakla kente getirilen şehit Jandarma Komando Er Ahmet Eyce'nin Türk bayrağına sarılı tabutu, ambulansla Asker Hastanesi'ne, buradan da ailesinin oturduğu Kılavuz Mahallesi'ndeki TOKİ konutlarına götürüldü. Burada yaklaşık 500 mahalleli, Türk bayrakları açarak şehidin cenazesi önünde evine kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Ambulansla getirilen cenaze, indirilmeden helallik istendikten sonra cenaze namazının kılınacağı Ulu Cami'ye götürüldü.
Cenaze törenine, Vali Ali Kolat, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram, Belediye Başkanı BBP'li Doğan Ürgüp, İl Jandarma Komutanı Albay Salih Karataş, şehidin babası Bekir Eyce, kardeşleri 11 yaşındaki Onur ve 15 yaşındaki Orhan Eyce, amcası Ali Eyce, yakınları askerler ve yaklaşık 20 bin Sivaslı katıldı.

Cenaze namazı sırasında cami avlusunda yer kalmayınca cemaatin bir çoğu cami dışında, yol ve kaldırımlarda cenaze namazına katılırken, çevredeki binaların balkonlarında da namaz kılıp dua edenler olduğu görüldü.

Şehidin cenaze namazı kılınmadan önce amcası Bekir Eyce ve küçük kardeşi 11 yaşındaki Onur Eyce Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak ağladı. Büyük üzüntü yaşayan amca Ali Eyce, “Şehidime seviniyorum. Onun yüzünü gördüm ben. Tabutunda gülüyordu. Gülerek gidiyordu. Ben o şerefsizler sevinsin diye ağlamıyorum. Onların bu ülkenin ekmeğini yiyip ihanet etmelerine ağlıyorum” diye haykırdı. Cenazenin getirilişi sırasında büyük izdiham yaşandı. Ulu Cami'de kılınan öğlen namazı sonrası şehit Jandarma Komando Er Ahmet Eyce için cenaze namazı kılındı.

Şehidin babası ve kardeşlerini 5'inci Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram teskin etmeye çalıştı.

ARKADAŞININ ACISI

Şehit Jandarma Komando Er Ahmet Eyce ile birlikte aynı dönemde Tunceli’de Jandarma İl Komutanlığı'nda birlikte askerlik yapan ve izinli olarak memleketi Sivas'a gelen arkadaşı 21 yaşındaki Ayhan Durmaz da cenazeye katılarak şehidin tabutuna sarılıp, “Ahmet niye öldün? Böyle beni bırakıp gidecek miydin? Böyle erken niye geldin sen? Hani zamanında gelecektin?” diyerek ağladı. İki arkadaşın birlikte askerlik yaparken daha sonra aynı il içinde farklı yerlere görevlendirdikleri ancak zaman zaman görüştükleri öğrenildi. Acılı silah arkadaşını da komutanlar teselli etti. Şehit arkadaşının komando beresini de tabutunun üzerine koydu.

İKİ CENAZE BİRLİKTE KILINDI

Şehit Er Ahmet Eyce'nin cenaze namazının kılındığı Ulu Cami’de aynı anda bugün sabah şofbenden sızan karbonmonoksit gazı zehirlenmesi sonucu hayatını kaybeden 44 yaşındaki Sivas Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Muzaffer Çetin'in cenazesi de aynı camiye getirildi. Namaz sonrası önce Jandarma Er Ahmet Eyce’nin ardından Muzaffer Çetin’in cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazlarını İl Müftüsü Yusuf Şahin kıldırdı. Sivas’ta görev yapan polis ve askerler iki acıyı bir arada yaşadı. Cenazeye gelenler yakalarına şehit olan er ve Asayiş Şube Müdürü'nün fotoğraflarını birlikte taktı.

AMCANIN ÖFKESİ

Cenazenin ardından da şehit yeğeninin tabutuna sarılarak uzun süre ağlayan amca Ali Eyce, Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram'la bir süre konuştu. Ali Eyce, “Bu vatanı kimse kolay kolay karıştırmazalar. Boşa sevinmesiler. Biz Türk milletiyiz. O dağları onlara dar ederiz. Sabrımız taşmasın. Sonra kaçacak delik bulamazlar. Burada Kızılırmak'a, orada Fırat'a, Dicle'ye dökülürler” diye konuştu.

AĞABEYİNİN KOMANDO BERESİNİ TAKTI

Törende Şehit Jandarma Komando Er Ahmet Eyce'nin 11 yaşındaki kardeşi Onur Eyce de gözyaşına boğuldu. Onur'la komutanlar ve portokol üyeleri yakından ilgi gösterdi. Cenaze namazından sonra omuzlara alınan şehidin cenazesi tekbirler ve dualar eşliğinde top arabasına taşındı. Şehidin diğer kardeşi Orhan Eyce de top arabasına bindi. Ahmet Yesevi Caddesi üzerinden yaklaşık 20 bin kişi eşliğinde hareket eden cenaze konvoyunda Vali Ali Kolat ile Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram şehidin babası Bekir Eyce'nin koluna girerek, şehidin küçük kardeşi Onur Eyce'nin ise elinden tutarak bir süre yürüdü. Onur Eyce, camiden mezarlığa kadar yürürken şehit ağabeyinin mavu beresini başına taktı.

İnönü Bulvarı üzerinden kent meydanına getirilen cenaze daha sonra Yukarı Tekke Mezarlığı içerisinde bulunan şehitliğe götürüldü. Bayraklar açarak şehidin cenazesine eşlik eden on binlerce kişi, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘Kahrolsun PKK’ sloganları attı. Caddelerde bayraklarla şehidi uğurlayan kadınlar ise “Şehidim hakkını helal et. bu vatan için şehit oldun sen” diye bağırdı.

Şehitliğe getirilen cenaze, burada dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit için saygı atışı yapıldı, tabutuna sarılı bayrağı ve fotoğrafı Vali Ali Kolat tarafından şehidin babası Bekir Eyce'ye teslim edildi. Bekir Eyce, oğlunun fotoğrafını öperek aldı. Şehidin güçlükle ayakta duran annesi Nebahat Eyce ise Yukarı Tekke Mezarlığı’nda oğlunu uzaktan uğurladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!