T-Bank, KOBİ'lere 100 milyon dolar kullandırdı

Güncelleme Tarihi:

T-Bank, KOBİlere 100 milyon dolar kullandırdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2007 14:13

BankMed ve Arab Bank'ın yüzde 91'ini satın aldığı MNG Bank'ın hisse devri sonrasında oluşan Turkland Bank (T-Bank) Genel Müdürü Dinçer Alpman, yurtdışı kaynaklı 100 milyon doları 1 yıl ödemesiz olarak KOBİ'lerin hizmetine sunduklarını belirterek, önümüzdeki dönemde Türk KOBİ’lerinin finansmanı için daha büyük miktarlarda kredi alabileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Bu yılın Ocak ayında adı Turkland Bank A.Ş. olarak değişen ve yeni yapılan Genel Merkezi’ne taşınan T-Bank, hizmetlerini KOBİ’lere ve ticari bankacılığa yoğunlaştıracak. T-Bank'tan yapılan yazılı açıklamada, bankanın önümüzdeki dönemde ticaretin etkin olduğu illerde büyüyerek işletmelerin ihtiyaçlarına özel çözümler üreteceği bildirildi.

"SERMAYEMİZİ YÜZDE 100 ARTIRDIK"

Bu alanda önde gelen bankalar arasında yer almayı hedeflediklerini ifade eden T-Bank Genel Müdürü Dinçer Alpman, ”Bankamızın sağlam finansal yapısı ve sermayedarlarımızın güçlü desteği ile müşterilerimize ürün ve hizmet anlamında farklı bir bankacılık sunmayı istiyoruz” dedi. Alpman, T-Bank’ın geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde sermayesini yüzde 100 nakit olarak artırdığını hatırlatarak, "2007 yılında KOBİ’lerin finansal ihtiyaçları için 100 milyon dolar kaynak ayırdık. Önümüzdeki aylarda daha büyük miktarlarda sendikasyona çıkarak KOBİ’lere destek vermeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Bu yılın ortalarında yurtdışı kaynaklı 100 milyon doları, dış ticaretin finansmanı adına KOBİ’lerin hizmetine sunduklarını ve çok kısa bir süre içerisinde bu miktarı kredi olarak kullandırdıklarını anlatan Alpman, “Hizmet kalitemiz ve anlayışımız ile KOBİ’lerin beklentilerini karşılama becerimiz bizi daha yolun başındayken KOBİ ve ticari bankacılıkta önemli bir noktaya getirdi” değerlendirmesinde bulundu.

"KOBİ VE TİCARET BANKACILIĞINDA İDDİALIYIZ"

Alpman, bundan birkaç ay önce alınan yurtdışı kaynaklı kredinin çok kısa bir sürede KOBİ’lere cazip koşullarda finansman kredisi olarak dağıttıklarını, önümüzdeki dönemde Türk KOBİ’lerinin finansmanı için daha büyük miktarlarda kredi alabileceklerini kaydetti. Türkiye’deki iş yeri adetinin yüzde 99’unu ve istihdamın yüzde 77’sini oluşturan KOBİ’lerin, Türk ekonomisindeki önemine değinen Alpman, bu işletmelerin hakettikleri konuma gelebilmeleri için ülkemizin finans sistemine entegre olmaları konusunda destek olacaklarını belirtti. Alpman, KOBİ’lerle tam bir işbirliği içerisinde olacaklarını ve bu alandaki potansiyeli kendi tecrübeleriyle birleştirerek, KOBİ ve ticaret bankacılığında iddialı bir konuma gelmeyi hedeflediklerini vurguladı.

"2009'DA 50 ŞUBEYE ÇIKACAĞIZ"

Haberin Devamı

T-Bank’ın halen 12 şube ve 300 çalışanın olduğunu, yıl sonunda yüzde 35 büyüyerek 15 şube ve 400 çalışana ulaşacaklarını ifade eden Alpman, 2008’in sonunda 35 şube ve 880 kişi, 2009 yılında ise 50 şube ve 1500 kişiyi istihdam etmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Alpman, önümüzdeki 3 yıl içinde sanayinin yoğun olduğu bölgelerde daha fazla etkinlik gösterip bireysel bankacılık hizmeti vermeyi öngördüklerini belirterek, ”Hissedarlarımızın kararlı tutumu ile uzun vadeli büyümeyi kısa vadeli büyümeye tercih ediyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!