Suyu kesilen köyde salgın tehlikesi

Güncelleme Tarihi:

Suyu kesilen köyde salgın tehlikesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2008 11:54

Osmaniye'de ana su hattı trafosunun elektriği eski muhtarın borcu ödememesi nedeniyle kesilince susuz kalan Gökçedam köyünde salgın hastalıkların baş göstermeye başladığı bildirildi.

Muhtar Mehmet Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinden önce 3.5 yıl muhtarlık yapan D.G'nin elektrik trafosunun borcu için topladığı paraları TEDAŞ'a ödememesi nedeniyle köyün ana su hattı trafosunun elektriğinin yetkililerce kesildiğini söyledi.

D.G'nin “zimmetine para geçirmek” suçlamasıyla mahkemelik olunca kendisinin, Osmaniye Valiliği Mahalli İdareler Müdürlüğü tarafından birinci aza olduğu için muhtarlık görevine getirildiğini belirten Aslan, “ana trafonun elektrik borcu 35 bin YTL. Bu borcu ödeyecek gücümüz yok. Bu nedenle tankerle getirdiğimiz suyu köylüye dağıtıyoruz” dedi.

“SALGIN HASTALIKLAR BAŞLADI”

Aslan, 250 haneli köyde yaşayan 780 kişinin susuzluk nedeniyle büyük sıkıntı yaşadığını belirterek, vatandaşların tankerle getirilen suyla ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Köyde bulunan ilköğretim okulunda da beş farklı köyün öğrencilerine taşımalı eğitim verildiğini hatırlatan Aslan, susuzluktan en çok bu okulda bulunan 200 öğrenci ile 13 öğretmenin etkilendiğini ifade etti.

Aslan, ayrıca susuzluk nedeniyle salgın hastalıkların başladığını ve bu konuda aile hekiminin rapor tuttuğunu kaydederek, durumu İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine bildirdiklerini belirtti.

Gökçedam köyünün aynı zamarda Yaşar Kemal'in de köyü olduğunu hatırlatan Aslan, köylülerin hemşehrilerinden yardım beklediğini söyledi.

VALİ KEMELEK


Osmaniye Valisi Zübeyir Kemelek ise eski muhtar D.G'nin bir kaç defa aynı şekilde köylüden para toplayıp TEDAŞ'a yatırmadığı için hakkında yasal işlem başlatıp kendisini görevden aldıklarını hatırlatarak, adli sürecin devam ettiğine dikkati çekti.

Kemelek, trafonun elektrik masrafının ödenmesi durumda tekrar hizmet verebileceğini belirterek, köylülerin 35 bin YTL olan elektrik borcunu kendi aralarında toplayıp ödemesi gerektiğini ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!