Suya tehdit karıştı

Güncelleme Tarihi:

Suya tehdit karıştı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

Makine Mühendisleri Odası İstanbul Başkanı Ümit Ülgen tahlili yaptıran görevliyle Hıfzısıhha'daki memurları telefonla arayan kişilerin kendilerini siyasi davranmakla suçladığını söyledi.

Türkiye Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) Makina Mühendisleri Odası (MMO) İstanbul Şubesi Başkanı Ümit Ülgen, Beyoğlu ve Kadıköy bölgelerinin su tahlil sonuçlarını açıklamalarının ardından tehdit telefonları aldıklarını iddia etti.

Telefon ediyorlar

MMO İstanbul Şube Başkanı Ülgen imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, 23 Haziran 1999'da İstanbul’un üç bölgesinden alınan su örneklerinin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Hıfzıssıhha'da tahlil edildiği ve sonuçların kamuoyuna açıklandığı hatırlatıldı.

Beyoğlu ve Kadıköy bölgeleri için olumsuz rapor verenlerin kendi raporlarını inkar edemedikleri için işi tehdite vardırdıklarını öne süren Ülgen açıklamasında, ‘‘Şubemiz telefonlarından tahlili yaptıran görevli memurumuz aranmakta, kendisine ve şubemize tehditler savrulmaktadır’’ dedi. Aynı telefonların Hıfzısıhha'da raporu düzenleyen memurlara da geldiğini belirten Ülgen, telefondaki kişilerin, kendilerini siyasi davranmakla suçladıklarını, hakaret ettiklerini ve gözdağı vermeye çalıştıklarını söyledi. Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, Valilik kanalıyla İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvurarak, İSKİ tarafından yapılan su analizlerinin halka düzenli olarak açıklanmasını talep edeceklerini bildirdi.

İstanbul halkına temiz su hizmeti verebilmek için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini vurgulayan Ülgen, bu konuda belediyeye gerekli her türlü teknik yardımı yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

GÜRTUNA:

<><İskİ’nin b="" içiyorum<="" suyunu="">

KADIKÖY ve Beyoğlu'nda musluklardan akan suyun kirli olduğunu gösteren Hıfzısıhha raporunun açıklanmasından sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, ‘‘Ben İSKİ’nin suyunu içiyorum’’ dedi. Başkan Gürtuna, ‘‘Bugünlerde basında bazı spekülasyonlar ortaya çıkıyor. ‘İstanbul’un suyu kirli mi, temiz mi?’ diye tartışma yapılıyor. İstanbul’un suyu kaynağından başlamak üzere, eve kadar, her kademede temizlenerek getiriliyor. Kaynağından eve temiz su geliyor. Yeter ki, apartmanların depolarını temizlesinler. Ben İSKİ’nin suyunu içiyorum. Hatta bugün evden çıkarken, basında çıkan o yazılar aklıma geldi. Gittim, hususi olarak bardağa musluktan suyu doldurdum ve içerek kendi evimden bir t ekzip yolladım’’ dedi.

l Kemal DİYARBEKİR

İSKİ: Her gün inceliyoruz

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanlığı, MMO Başkanı Ülgen'in Kadıköy ve Beyoğlu'ndan alınan suların kirli olduğunu ortaya koyan raporu açıklaması üzerine, İSKİ’nin, kente verilen suyu, her gün 300 noktadan örnek alarak, incelettiğini belirtti. Açıklamada, inceleme sonuçlarının, Dünya Sağlık Teşkilatı ve Türkiye’nin içme suyu standartlarına uygun olduğu bildirildi. Açıklamada, numunelerin alınması, taşınması, sayısı ve analiz yöntemlerinin sonucu etkileyebileceği anlatıldı. Analiz yetkisinin sadece Sağlık Bakanlığı, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve İSKİ'de olduğu belirtilen açıklamada, kent suyunun kirli olduğuna yönelik haberlerin su satan veya su arıtma cihazı üreten sanayicilerin rantını artırmaya yönelik olabileceği öne sürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!